Συνεταιριστική Ασφαλιστική: Κέρδη 1,4 εκατ. το 2016

Σημαντική αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων κατέγραψε η Συνεταιριστική Ασφαλιστική το 2016, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά ενώ παράλληλα διατήρησε σε υψηλά επίπεδα την κερδοφορία της και όλους τους ποιοτικούς δείκτες λειτουργίας της.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική έκλεισε το 2016 με παραγωγή ασφαλίστρων ύψους  28 εκατ. ευρώ αυξημένη κατά 12,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά, ενώ τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 1,4 εκατ. ευρώ έναντι 1,8 εκατ ευρώ ένα χρόνο πριν. Ο δείκτης Φερεγγυότητας  (Solvency II Ratio) είναι 170%, τα τεχνικά αποθέματα στα 41,6 εκατ. ευρώ έναντι 39,2 εκατ. ευρώ το 2015. Η εταιρεία ξεπέρασε το 2016 τους 200.000 πελάτες σε όλους τους κλάδους.

«Το 2016 ήταν μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις τις οποίες η Συνεταιριστική Ασφαλιστική αντιμετώπισε με επιτυχία όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα της», τόνισε μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Θωμάς Ιωαννίδης. Στην εκδήλωση παρουσία όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των εργαζομένων,  ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Δημήτρης Ζορμπάς υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, η μοναδική εταιρεία της Κοινωνικής Οικονομίας στη χώρα μας, στόχο έχει την περαιτέρω υγιή ανάπτυξη, προσφέροντας υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες στους έλληνες ασφαλισμένους και τη σιγουριά που εγγυάται η ισχυρή μετοχική της σύνθεση».

Σημειώνεται ότι η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, ιδρύθηκε το 1978 από το συνεταιριστικό κίνημα της Ελλάδος. Το 1994 έγινε η εταιρεία του χώρου της Κοινωνικής Οικονομίας της χώρας μας, ενώ παράλληλα εισήλθαν στο κεφάλαιο της κορυφαίες Συνεταιριστικές ασφαλιστικές εταιρείες από την Ιταλία, τη Γαλλία και το Βέλγιο. Σήμερα έχει 119 μετόχους και το σύνολο των ελλήνων μετόχων καλύπτουν το 50,1% των κεφαλαίων της ενώ οι εταιρείες από την υπόλοιπη Ευρώπη το 49,9%.

Κύριοι μέτοχοι της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής από την Ελλάδα είναι οι ΣΕΚΕ, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, ΣΕΚΠΑ, ΣΚΟΣ ΑΕΣ καιν 112 ακόμη μέτοχοι.

Οι κυριότεροι μέτοχοι από την υπόλοιπη Ευρώπη είναι η UNIPOLSAI από την Ιταλία, η MACIF από την Γαλλία και η P&V από το Βέλγιο.

Η UNIPOLSAI με ίδια κεφάλαια 6.728 εκατ. ευρώ έχει παραγωγή ασφαλίστρων στα 13.982 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων ύψους 737,6 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης φερεγγυότητας (Solvency II Ratio) ανέρχεται στο 176% ενώ το πελατολόγιο της περιλαμβάνει 15 εκατ. πελάτες σε όλους τους κλάδους.

Η MACIF  με 15 εκατ. πελάτες σε όλους τους κλάδους έχει 3.258 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια, 6.100 εκατ. ευρώ  παραγωγή ασφαλίστρων, και κέρδη μετά φόρων 204,76 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης φερεγγυότητας της εταιρείας κυμαίνεται στο 143%.

Η P&V με ίδια κεφάλια στα 1.776,3 εκατ. ευρώ, κατέγραψε κύκλο εργασιών στα 1.573 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων, στα 184,3 . Η εταιρεία έχει ένα εκατομμύριο πελάτες σε όλους τους κλάδους, ενώ ο δείκτης φερεγγυότητας της είναι στο 159%.

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία της εταιρείας. Διακρίνονται από αριστερά οι: Δημήτριος Ζορμπάς – Διευθύνων Σύμβουλος, Federico Gentile – Μέλος ΔΣ (UnipolSai), Αλεξάνδρα Τώρη – Γραμματεία Διοίκησης, Marc Guy Victor Sordoni  – Αντιπρόεδρος ΔΣ (UnipolSai), Thierry Jeantet – Μέλος ΔΣ (Euresa), Θωμάς Iωαννίδης  – Πρόεδρος ΔΣ, Philippe Da Costa – Αντιπρόεδρος ΔΣ (Macif), Αθανάσιος Σωτηρόπουλος – Μέλος ΔΣ, Νικήτας Πρίντζος  – Μέλος ΔΣ, Κωνσταντίνος Ξενιτίδης – Μέλος ΔΣ, Χρήστος Μπαρλιάς – Μέλος ΔΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*