Νέα δεδομένα στην πιστοποίηση της αναπηρίας


Το «δρόμο» για την αναγνώριση των εφ’ όρου ζωής πιστοποιητικών αναπηρίας που εκδόθηκαν πριν από τη δημιουργία των ΚΕΠΑ (2011), «ανοίγει» απόφαση υπηρεσίας του Δημοσίου.

Η τελευταία δικαίωσε ενδιαφερόμενο πολίτη ο οποίος ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία της κοινωνικής πρόνοιας, την έκδοση απαντητικού εγγράφου, με το οποίο τεκμηριωμένα θα αναλύονταν οι λόγοι και οι αντίστοιχες διατάξεις, που στοιχειοθετούσαν την απόρριψη του ισχύοντος εφ’ όρου ζωής πιστοποιητικού αναπηρίας της υγειονομικής επιτροπής του ΙΚΑ, που κατείχε νόμιμα από το 2006. Η αδυναμία της συγκεκριμένης υπηρεσίας να απορρίψει το σχετικό πιστοποιητικό αναπηρίας, οδήγησε τελικά στην αποδοχή του.

«Κατά συνέπεια, καμιά δημόσια υπηρεσία ή άλλος φορέας ή οργανισμός -δημόσιος ή ιδιωτικός- δεν μπορεί να απορρίψει το συγκεκριμένο επίσημο έγγραφο του ελληνικού κράτους» υποστηρίζει ο Τάκης Αλεξανδράκης, ο οποίος και υπερασπίστηκε εθελοντικά ως δικηγόρος το προαναφερόμενο άτομο.

Σύμφωνα με τον ίδιο εφεξής όλα τα εφ’ όρου ζωής πιστοποιητικά αναπηρίας που εκδόθηκαν από το δημόσιο πριν το 2011, θα πρέπει να γίνονται νομίμως δεκτά.

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*