Κέρδη 1,23 δισ. ευρώ για την ΝΝ το 2016

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου
Με μείωση κερδών 24% έκλεισε το περασμένο έτος για την ολλανδική NN, που προετοιμάζεται για την εξαγορά της «συμπατριώτισσάς» της Delta Lloyd.
Οπως ανακοίνωσε η ΝΝ, τα λειτουργικά κέρδη της για ολόκληρο το 2016 διαμορφώθηκαν στο 1,23 δισ. ευρώ από 1,44 δισ. ευρώ το 2015, καθώς τα μερίσματα και τα τεχνικά περιθώρια της Netherlands Lιfe κινήθηκαν πτωτικά. Την ίδια στιγμή, τα αποτελέσματα του κλάδου γενικών ασφαλειών επηρεάστηκαν αρνητικά από τις έντονες καταιγίδες που χτύπησαν την Ευρώπη κατά τους προηγούμενους μήνες. Η εταιρεία τόνισε επίσης την σημαντική πρόοδο που πέτυχε στο «μέτωπο» της εξοικονόμησης δαπανών, περιορίζοντας την κοστολογική της βάση στα 761 εκατ. ευρώ.
«Το 2016 ήταν ένα σημαντικό έτος για τον όμιλο ΝΝ, κατά το οποίο δρομολογήσαμε σημαντικές πρωτοβουλίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Lard Friese. «Επενδύσαμε στην επιτάχυνση των αλλαγών και τον εκσυγχρονισμό της πελατειακής εμπειρίας και αναπτύξαμε καινούρια, βελτιωμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Τον περασμένο Απρίλιο, η ING ολοκλήρωσε την διαδικασία αποεπένδυσης από την ΝΝ. Κατορθώσαμε να διατηρήσουμε ισχυρή κεφαλαιακή βάση, κάτι που μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ευμετάβλητες αγορές από θέση ισχύος. Η κεφαλαιακή μας ευρωστία μας επέτρεψε επίσης να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την συγκέντρωση του κλάδου ασφάλισης και διαχείρισης ενεργητικού στην Ολλανδία, μέσω της κατάθεσης προσφοράς για την εξαγορά της Delta Lloyd τον περασμένο Οκτώβριο…»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*