Η Generali και τα τελευταία σχέδια της Intesa Sanpaolo

της Ελενας Ερμείδου

Με στόχο να διατηρήσει την ανεξαρτησία της και να προστατευτεί από ένα πιθανό «χτύπημα» της Intesa Sanpaolo, η Ιταλική ασφαλιστική Generali κάνει σχέδια για νέες περικοπές, σύμφωνα με δημοσίευμα των  FT. Μέσα από την ολοκλήρωση του πιθανού deal (Generali – Intesa Sanpaolo), αν και η αμφιλεγόμενο, θα προκύψει ένας χρηματοοικονομικός κολοσσός, ο οποίος θα έχει την δύναμη να αναμορφώσει τους όρους χρηματοδότησης στην Ιταλία.

Η Generali έχει ήδη υποσχεθεί να προβεί σε περικοπές ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ ή 4% στην βάση του κόστους της μέχρι το 2019, ωστόσο, πηγές πολύ κοντά στις εξελίξεις διαβεβαιώνουν ότι ετοιμάζεται να ανακοινώσει εκ νέου περικοπές προκειμένου να πείσει τους μετόχους της να διατηρήσει την ανεξαρτησία της.

Από την πλευρά του,ο διευθύνων σύμβουλος της Intesa, Carlo Messina σε συνάντηση που είχε με μεγάλους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα διευκρίνισε ότι επιδιώκει «μία φιλική συγχώνευση» και ότι σχεδιάζει να έλθει σε επαφή με την Generali και τους βασικούς μετόχους της, συμπεριλαμβανομένου και της Ιταλικής επενδυτικής τράπεζας Mediobanca και άλλων πολλών Ιταλών βιομηχάνων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*