Ν.Ροδόπουλος/OnLine Data: Διαφορετικότητα -λύση στο σταυρόλεξο της πολυπλοκότητας των πληροφοριών

Κομβικός είναι σήμερα ο ρόλος της τεχνολογίας δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της OnLine Data, Νικόλαος Ροδόπουλος, τονίζοντας ότι οι ταχύτητες των αλλαγών στην τεχνολογία είναι ραγδαίες. Επισημαίνει ότι η υποβοήθηση της εταιρικής λειτουργίας από παραδοσιακά πληροφοριακά συστήματα δεν είναι αρκετή και ότι οι εταιρείες απαιτείται να επιτύχουν διαφορετικότητα, ώστε να μπορούν να χειριστούν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών και την πολυπλοκότητα.

Συνέντευξη στην Έλενα Ερμείδου

-Μιλήστε μας για τις ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού που διατίθενται από την εταιρεία σας στην ελληνική αγορά και προσφέρουν back και front end υπηρεσίες.

Ζούμε στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης. Οι ταχύτητες των αλλαγών στην τεχνολογία είναι ραγδαίες, και οι εξελίξεις, ειδικά στον προηγμένο δυτικό κόσμο, καθοριστικές για τον πολιτισμό μας. Ο ρόλος της πληροφορικής στη νέα αυτή πραγματικότητα είναι κομβικός, όχι μόνο επειδή κατευθύνει το αύριο, αλλά κυρίως γιατί αποτελεί μοναδικό εργαλείο ανάπτυξης μιας επιχείρησης. Η υποβοήθηση της εταιρικής λειτουργίας από παραδοσιακά πληροφοριακά συστήματα δεν είναι αρκετή. Η πολυπλοκότητα, η αλληλοεπίδραση και το ευμετάβλητο κόστος αποτελούν στοιχεία που απαιτούν διαφορετικότητα.

-Ποια είναι τα οφέλη που επιτυγχάνονται μέσα από την υιοθέτηση της πληροφορικής;

Η πληροφορική είναι τα logistics της πληροφορίας. Αυτό γιατί πληροφορική δεν είναι μόνο οι συσκευές (computers, smartphones, tablets, laptops κ.ο.κ.), αλλά κυρίαρχο συστατικό είναι το λογισμικό (software), που δρα και επιδρά στην καθημερινότητά μας. Η πληροφορική στηρίζει την επιχειρηματική λειτουργία και τις επιχειρησιακές διαδικασίες επιτυγχάνοντας:

  • Οικονομίες κλίμακας

  • Απλοποίηση των διαδικασιών

  • Μείωση δαπανών

  • Μείωση κόστους κεφαλαίου

  • Απελευθέρωση της προσβασιμότητας

  • Βελτίωση της ευελιξίας

  • Παγκοσμιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού

  • Βελτίωση της προσαρμοστικότητας

Θα ήθελα να επαναλάβω ότι είμαστε μέρος μιας μεγάλης επανάστασης, είτε το έχουμε συνειδητοποιήσει είτε όχι. Η αμεσότητα στην πρόσβαση της πληροφορίας που μας προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο, αλλά και οι παροχές ασφαλείας των δεδομένων μέσω του cloud ήταν κάτι αδιανόητο μία δεκαπενταετία πριν. Κι όμως, τώρα είναι η καθημερινότητά μας. Το να το αξιοποιούμε αυτά τα εργαλεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι ένας παράγοντας που σίγουρα μπορεί να ωφελήσει την κάθε επιχείρηση. Δεν είναι μακριά ο καιρός που και ο τελευταίος αγρότης θα χρησιμοποιεί πολύπλοκα πληροφοριακά συστήματα στη μέση μιας καλλιεργούμενης γης από μια «απλή» συσκευή τηλεφώνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*