Αντίστροφα μετρά η “κλεψύδρα” για την International Life

Αντίστροφα μετρούν στην International Life προκειμένου να κλείσει μετά από πολλές περιπέτειες, καθυστερήσεις και ανατροπές το deal για τη μεταβίβαση μέρους του χαρτοφυλακίου Υγείας της εταιρείας στην Εθνική Ασφαλιστική.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Εθνική να δίνει ένα θετικό τέλος στο όλο θέμα ολοκληρώνοντας τη διαδικασία μεταβίβασης μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, έχοντας στο μεταξύ λάβει και τις τελευταίες εγγυήσεις από το μέτοχο τη International Life, τις οποίες ζήτησε το διοικητικό της συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίαση του, στην οποία έχει αναφερθεί το IW.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, το deal θα πρέπει να κλείσει το αργότερο έως και τη 10η Φεβρουαρίου. Στο μεταξύ, βεβαία, μεγάλος μέρος του χαρτοφυλακίου Υγείας της International Life και ειδικότερα ενεργά συμβόλαια που δεν «έσερναν» ζημιές, φαίνεται πως έχουν ήδη μεταφερθεί, κατόπιν ειδικών συμφωνιών, στον ανταγωνισμό.

 Στην Εθνική, ωστόσο, θα μεταβιβαστεί μια ομάδα περί των 8.000 με 10.000 συμβολαίων, με βάση την εικόνα που παρουσιάζαν την 1η Αυγούστου του 2016.

 Κι όλα αυτά, ενώ για την Εθνική Ασφαλιστική η διαδικασία πώλησής της έχει περάσει στην πιο κρίσιμη φάση της, με την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*