ΝΝ Hellas: Για μία ακόμα χρονιά «Ζήσαμε Υπεύθυνα» την περίοδο των εορτών

Η ΝΝ Hellas, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Ζήσε Υπεύθυνα», υλοποίησε φέτος, όπως και κάθε χρόνο, μία σειρά κοινωνικών δράσεων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, εστιάζοντας στον πυλώνα Κοινωνία και Παιδί. Με την ενεργή συμβολή των υπαλλήλων των Κεντρικών Γραφείων καθώς και των  Ασφαλιστικών Συμβούλων της, πραγματοποίησε δράσεις για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν οι εξής πρωτοβουλίες:

Δωρεά προς τη ΜΚΟ PRAKSIS για την ενίσχυση του προγράμματος «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ»

Η NN πραγματοποίησε χρηματική δωρεά προς την PRAKSIS, η οποία μέσω του προγράμματος «Κοινωνική Κατοικία» που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος από το Μάρτιο του 2012, στηρίζει οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες και τις βοηθάει να παραμείνουν ενεργές στο κοινωνικό τους περιβάλλον. Μέσω του προγράμματος έχουν ωφεληθεί 7.500 οικογένειες. Με τη δωρεά της ΝΝ αγοράστηκαν 237 ζευγάρια παπούτσια, τα οποία διατέθηκαν ως χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών του προγράμματος, καθώς και 40 tablets, τα οποία θα προσφερθούν σε παιδιά ωφελούμενων οικογενειών ως δώρο κινητοποίησης και επιβράβευσης για την υψηλή σχολική τους επίδοση.

Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar

Από τις 12 έως και τις 16 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε το καθιερωμένο πλέον Χριστουγεννιάτικο bazaar στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρίας, όπου εργαζόμενοι και συνεργάτες του Δικτύου Πωλήσεων έκαναν τις εορταστικές τους αγορές και διάλεξαν δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, στηρίζοντας παράλληλα τους σκοπούς και τη δράση φιλανθρωπικών οργανισμών. Φέτος, το bazaar διεξήχθη με τη συμμετοχή των οργανισμών: Παιδικά Χωριά SOS, Αντιμετώπιση Παιδικού τραύματος, Φροντίδα και Κάνε μια Ευχή.

Κάλαντα των παιδιών του σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού»

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, τα παιδιά από τον Παιδικό Σταθμό του Σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού» φιλοξενήθηκαν στα Κεντρικά Γραφεία της ΝΝ. Τα παιδιά επισκέφθηκαν όλους τους ορόφους της εταιρίας και τραγούδησαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στους εργαζόμενους, οι οποίοι έκαναν και φέτος μία σημαντική δωρεά για την κάλυψη βασικών αναγκών των παιδιών, όπως σίτιση, ρουχισμός, εμβολιασμός και πολλές ακόμη.

Τα παιδιά αυτά ανήκουν σε οικογένειες που βρίσκονται υπό την προστασία του Σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού» και, μέσω της πολύτιμης συνεισφοράς του Παιδικού Σταθμού, έχουν τη δυνατότητα να περνούν κάποιες ώρες της ημέρας μέσα σε ένα οργανωμένο, ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον, με δημιουργική ενασχόληση.

Οι πρωτοβουλίες Εταιρικής Υπευθυνότητας της NN Hellas ευθυγραμμίζονται με τους πυλώνες του Παγκόσμιου Προγράμματος του Ομίλου ΝΝ, γνωστό και ως “NN Future Matters“. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει στην τοπική κοινωνία, υποστηρίζοντας παιδιά και νέους ανθρώπους. Δημιουργεί ευκαιρίες εκπαίδευσης για νέους ανθρώπους, ενώ υποστηρίζει και οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*