Στην GIG ‘οδεύει’ η AIG Sigorta

της Ελενας Ερμείδου

Στην φάση ολοκλήρωσης της συμφωνίας εξαγοράς των μετοχών της AIG Sigorta από την Fairfax Financial Holdings βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Gulf Insurance Group (GIG).

Η GIG αναμένει να λάβει άδεια για το Υπουργείο Οικονομικών και την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών τον Μάρτιο του 2017 σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της AIG Sigorta. Η συγχώνευση και η ενσωμάτωση της AIG Sigorta στην Gulf Insurance εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Τον Οκτώβριο του 2016, η AIG ανακοίνωσε την σύναψη συμφωνιών με την Fairfax Financial με στόχο να επικεντρωθεί στον εξορθολογισμό των παγκόσμιων ασφαλιστικών της δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, η AIG πώλησε στην  Fairfax τις ασφαλιστικές δραστηριότητες της Τουρκίας και άλλων χωρών της Νοτίου Αμερικής.

Η GIG υποστηρίζεται από την KIPCO (την μεγαλύτερη εταιρεία συμμετοχών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής) και την Fairfax Financial.

Η AIG Sigorta είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική στην Τουρκία η οποία εξαγοράζεται από την  GIG. Τον περασμένο Ιούνιο ο όμιλος προέβη στην εξαγορά του  90% oτης Turins Sigorta,  εταιρείας γενικών ασφαλίσεων.

GIG κατέχει ισχυρή θέση, θα πρέπει να σημειωθεί στο Κουβεϊτ, Ιορδανία, Μπαχρέϊν και Αίγυπτο. Διατηρεί βλέψεις στην Συρία, Ιράκ, Λίβανο, Σαουδική Αραβία, Αλγερία, Τουρκία και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*