Ξεπέρασε τις προβλέψεις της η American Hellenic Hull

Η ναυτασφαλιστική εταιρεία American Hellenic Hull (AHHIC), πληρώντας τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας της ευρωπαϊκής οδηγίας Solvency II, ασφάλισε ήδη από τους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας της περισσότερα από 1.000 πλοία από την ευρωπαϊκή, την αμερικανική και την ασιατική αγορά, και συνεχίζει την πορεία της με στόχο να καθιερωθεί στο διεθνές ασφαλιστικό στερέωμα.

Όπως καταδεικνύουν τα επίσημα δεδομένα, η American Hellenic Hull, που αδειοδοτήθηκε υπό το καθεστώς Solvency II στις 24 Ιουνίου 2016, κάνει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη αρχή. Η εταιρεία ενημέρωσε τους εκπροσώπους της αγοράς στον Πειραιά (Ναυτιλιακή Λέσχη) και στο Λονδίνο (Trinity House), στις 7 και 9 Δεκεμβρίου 2016 αντίστοιχα, για τους απόλυτα διαφανείς και αυστηρούς κανόνες διακυβέρνησής της, καθώς και για την εμπορική στρατηγική της.

 

Εκεί ο πρόεδρος του ΔΣ της American Hellenic Βίνσεντ Σολαρίνο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μια στιγμή υπερηφάνειας για το American Club και είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι η American Hellenic αποδίδει πολύ καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν». Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ηλίας Τσακίρης παρουσίασε στους 500 συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του Πειραιά και του Λονδίνου αδιάσειστα γεγονότα για την πορεία της εταιρείας:

  • αξιολογείται ως ισοδύναμη βαθμίδας BBB
  • στοχεύει σε χρηματοοικονομική αξιολόγηση από διεθνή οίκο
  • απολαμβάνει δείκτη φερεγγυότητας 211%
  • αναλαμβάνει κινδύνους σκάφους και μηχανής (Hull and Machinery) έως $10 εκατ. ανά κίνδυνο και πολέμου έως $50 εκατ. ανά κίνδυνο
  • καλύπτεται από ένα ισχυρό πάνελ αντασφαλιστών διαμέσου των Guy Carpenter στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Τσακίρης υπογράμμισε το αυστηρό και διαφανές πλαίσιο κανόνων διακυβέρνησης υπό το οποίο λειτουργεί η εταιρεία και κατέληξε λέγοντας: «Στην American Hellenic θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, ώστε η εταιρεία να στέκεται δίπλα στους πλοιοκτήτες και τους ασφαλειομεσίτες σε αυτούς τους ευμετάβολους για την αγορά καιρούς, προσφέροντας άριστη εξυπηρέτηση και αξιόπιστη ασφαλιστική κάλυψη με μια διαρκώς αυξανόμενη διεθνή παρουσία και τις αμοιβαία επωφελείς συνεργίες για όλους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*