Inga Beale, διευθύνουσα σύμβουλος των Lloyd's

Τίτλο τιμής από τη Βασίλισσα Ελισάβετ έλαβε η Inga Beale των Lloyd’s

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Τον τιμητικό τίτλο της “Κυρίας” (Dame) έλαβε από την βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας η διευθύνουσα σύμβουλος των Lloyd’s του Λονδίνου, Inga Beale. Η Beale, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της ιστορικής ασφαλιστικής αγοράς και δυναμική υπέρμαχος των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας, τιμήθηκε για τις υπηρεσίες της στην ασφαλιστική βιομηχανία και την οικονομία.

“Τα Lloyd’s αντιπροσωπεύουν σε μεγάλο βαθμό τα καλύτερα στοιχεία της βρετανικής επιχειρηματικότητας και ειδικά του ασφαλιστικού κλάδου”, δήλωσε η κ. Beale σύμφωνα με την Guardian. “Αυτή η τιμητική διάκριση αντανακλά την δουλειά όλων όσων δουλεύουν εντός της αγοράς των Lloyd’s, επιτρέποντας σε άλλους να αναλάβουν ρίσκα που επιτρέπουν στην κοινωνία να προχωρήσει”, πρόσθεσε.

Η κ. Beale είπε επίσης ότι είναι “ιδιαίτερα υπερήφανη” για τις προσπάθειες των Lloyd’s  να ενθαρρύνουν την διαφορετικότητα. “Οταν θυμάμαι πώς ήταν ο χώρος εργασίας 30 χρόνια πριν, διαπιστώνω ότι έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο προς τον στόχο μας να καταστούμε ένας πραγματικά μοντέρνος, διεθνοποιημένος κλάδος, που δεν αποκλείει κανέναν”, κατέληξε η κ. Beale.

Πέρα από την κορυφαία θέση που κατέχει στους Lloyd’s η κ. Beale είναι εξωτερικό μέλος του κυβερνητικού Συμβουλίου για τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, το Εμπόριο και τις Επενδύσεις. Το 2016, έγινε μέλος του ΔΣ του Chartered Insurance Institute και των συμβούλων του δημάρχου του Λονδίνου Sadiq Khan.

Η κ.  Beale ήταν μεταξύ των 1.197 ατόμων που έλαβαν τίτλο τιμής από τη Βασίλισσα φέτος και περιλήφθηκαν στη σχετική λίστα που δημοσιεύεται την πρώτη ημέρα κάθε χρόνου. Συμπεριλαμβανομένης της Beale, 603 γυναίκες ήταν στη λίστα, ποσοστό άνω του 50% των βραβευθέντων.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*