Brexit

Brexit: Γαλλία – Βρετανία σημειώσατε “Χ”

της Ελενας Ερμείδου

Πέντε Ευρωπαϊκοί προορισμοί βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των Lloyds του Λονδίνου. Ενας εξ’ αυτών των προορισμών φέρεται να είναι η Γαλλία, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη να «εξοπλίζεται» τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να προσελκύσει νέες θυγατρικές, εταιρειών που ψάχνουν για διέξοδο μετά το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος.

Ο Πρόεδρος των Lloyds έχει ήδη τονίσει ότι θα δράσει εγκαίρως, ώστε να διασφαλίσει το 11% των εσόδων της αγοράς των Lloyds  που προέρχονται από την Ευρώπη. Η κυβέρνηση δε, της Γαλλίας ευθυγραμμισμένη με τις Εποπτικές Αρχές για την κεφαλαιαγορά, τις τράπεζες και τις ασφάλειες περνούν μέτρα για την διευκόλυνση και την ταχύτερη ολοκλήρωση  των αδειοδοτήσεων, εταιρειών που επιθυμούν να “μεταναστεύσουν”, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Clyde & Co.

Οι ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές που θέλουν να μεταφέρουν μέρος των επιχειρήσεων τους στην Γαλλία και  που εποπτεύονται από τις Βρετανικές Εποπτικές Αρχές θα λάβουν ειδικής μεταχείρισης. Ενα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι, ήδη το κράτος της Γαλλίας έχει τοποθετήσει αγγλόφωνους αξιωματούχους σε κομβικά πόστα ώστε να διευκολύνεται η επικοινωνία μεταξύ των δύο αυτών χωρών.

Την ίδια στιγμή, από την άλλη πλευρά, η Βρετανία σχεδιάζει να μετατραπεί σε κέντρο  insurance-linked securities (ILS). Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία θα οριστικοποιηθεί εντός του επομένου έτους.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*