Πολύπλευρη προσέγγιση του Συνταξιοδοτικού στο Συνέδριο της EΑΕ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος με θέμα «Το Συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα του Σήμερα», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Banquet.

Περισσότεροι από 420 σύνεδροι παρακολούθησαν τις εργασίες του, έχοντας σε όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου τη δυνατότητα να υποβάλλουν μέσω πλατφόρμας τα ερωτήματά τους, των οποίων οι απαντήσεις θα αναρτηθούν το επόμενο διάστημα στο site της Ένωσης www.actuaries.org.gr.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Κωνσταντίνος Μπίτσιος.

Από τρεις διαφορετικές πλευρές προσεγγίστηκε το επίκαιρο όσο ποτέ θέμα του «Συνταξιοδοτικού στην Ελλάδα του Σήμερα» και όλες έθεσαν σημεία προς συζήτηση και προβληματισμό.

Εκπρόσωποι από τις ελεγκτικές / συμβουλευτικές εταιρείες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πάνελ απαντώντας σε κρίσιμες ερωτήσεις για το Συνταξιοδοτικό στη χώρα μας, συγκρίνοντάς το κυρίως με άλλα συστήματα του εξωτερικού.

Οι καθηγητές Μιλτιάδης Νεκτάριος και Πλάτων Τήνιος από το Πανεπιστήμιο Πειραιά παρουσίασαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση για τη λύση του Συνταξιοδοτικού, δημιουργώντας χώρο για διάλογο, ο οποίος μπορεί να «ταξιδέψει» μακριά προκειμένου να βρει τους αποδέκτες του.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με το τελευταίο πάνελ, όπου υπό τον συντονισμό του Αλέξη Παπαχελά η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Αναστάσιος Πετρόπουλος και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τοποθετήθηκαν στο θέμα της εκδήλωσης.

Η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος μέσω του Συνεδρίου δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις του κλάδου της, ενώ στόχος της είναι η εκδήλωση να αποτελέσει αφορμή ώστε οι διαφορετικές κοινωνικές ομάδες που εμπλέκονται στο Συνταξιοδοτικό να συνεργαστούν για την εύρεση βιώσιμης λύσης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*