Ατλαντική Ένωση: Aνάπτυξη και το 2017 σε Γενικές, Υγεία και Ομαδικές ασφαλίσεις

του Νίκου Σακελλαρίου

Mε δείκτη φερεγγυότητας (Solvency II) της τάξης του 266,7% με αποτελέσματα 30/6/2016 η Ατλαντική Ένωση αποτελεί μία από τις ισχυρότερες κεφαλαιακά ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Σε διάστημα 17 ετών (από το 1998-2015) έχει αυξήσει τα Ίδια Κεφάλαιά της κατά 3.222% έναντι 358% του μέσου όρου της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και στο ίδιο διάστημα αύξησε τις επενδύσεις της κατά 991,5%. Η υπερεπάρκεια κεφαλαίων και οι ισχυροί μέτοχοί αποτελούν το όπλο της απέναντι στην κρίση της ελληνικής οικονομίας και στον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και για τις ασφαλιστικές εταιρείες και για τους διαμεσολαβούντες, λόγω του μεγάλου τιμολογιακού ανταγωνισμού κυρίως στον κλάδο του αυτοκινήτου και κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει. Ταυτόχρονα η οικονομική κρίση, αλλά και τα χαμηλά επιτόκια έχουν επηρεάσει την ασφαλιστική αγορά για την οποία προβλέπονται εξελίξεις μέσα στο 2017 με πολλές συγχωνεύσεις σε όλους τους τομείς. «Εμείς στην Ατλαντική Ένωση έχουμε ‘κεφαλαιακό μαξιλάρι’ και είναι σίγουρο ότι όχι μόνο θα αντέξουμε αλλά θα κινηθούμε δυναμικά τα επόμενα δύο χρόνια» μας είπε ο διευθυντής πωλήσεων και marketing κ. Βασίλης Μπακούσης.

Ήδη η εταιρεία διπλασίασε την έκταση των κεντρικών της γραφείων (από 2.500 τμ σε 5.000 τμ) με την αγορά του διπλανού κτηρίου στην Λεωφ. Μεσογείων δείγμα των προθέσεων και των τάσεων ανάπτυξης της εταιρείας. Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματά της έχουν εντυπωσιάσει το βασικό μέτοχό της , την Baloise , τα στελέχη της οποίας στην Γενική Συνέλευση των μετόχων στην Ελλάδα, δήλωσαν δημόσια ότι με αυτά τα αποτελέσματα δεν φαίνεται να υπάρχει “κρίση στην Ελλάδα”.

Η εταιρεία συνέχισε και το 2016 να κινείται προσεκτικά στον κλάδο του αυτοκινήτου, δίνοντας έμφαση στο ποιοτικό χαρτοφυλάκιο και στην σωστή τιμολόγηση και με αυτούς τους στόχους θα κινηθεί και το 2017. Ταυτόχρονα όμως δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην ανάπτυξη του κλάδου υγείας μέσα από τα προγράμματα Atlas Protection τα οποία καταγράφουν πολύ ικανοποιητικές πωλήσεις ενώ θα αξιοποιήσει και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στα θέματα ομαδικών ασφαλίσεων. Για την ανάπτυξη των δύο αυτών κλάδων, η διοίκηση της εταιρείας έχει προχωρήσει στην ένταξη στο δυναμικό της ικανών, έμπειρων νέων στελεχών όπως είναι ο κ. Γ. Βλασσόπουλος (υπεύθυνος ομαδικών ασφαλίσεων) με πολλά χρόνια παρουσία στον συγκεκριμένο κλάδο και ο κ. Γιώργος Γκάτσης (διευθυντής Κλάδου Ζωής & Υγείας).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*