IDD: Οι αλλαγές στο κλάδο και τα ζητούμενα από τον επόπτη

της Ελενας Ερμείδου

Στην Οδηγία IDD, στην εποπτεία και νομοθεσία εστίασε την ομιλία του στην ημερίδα του Insuranceforum.gr σε συνεργασία με το ΣΕΜΑ, ο Πρόεδρος της ΕΑΔΕ και του ΠΣΣΑΣ Δημήτρης Γαβαλάκης. Συνέστησε στο κλάδο, μεταξύ των άλλων περισσότερη εξωστρέφεια με στόχο να καταλάβει ο καταναλωτής της αξία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και ν να γίνει ο κλάδος οργανωτικά περισσότερο ισχυρός.

Η ΙDD θέτει τους κανόνες για τον τρόπο λειτουργίας της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, κατ’ αυτόν τον τρόπο θα επηρεάσει σημαντικά στο κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Η Πολιτεία το αργότερο μέχρι αρχές του 2018 θα προχωρήσει στον σχετικό νόμο που θα ενσωματώνει την IDD στην Ελληνική Νομοθεσία.

Στόχος του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης να καταφέρει να πείσει τον επόπτη και τον νομοθέτη στο τρόπο που θα ενσωματωθεί η Κοινοτική Οδηγία πάνω στην ελληνική νομοθεσία, ώστε να διασφαλιστούν ίσοι όροι λειτουργίας και να εξαλειφθούν πιθανότητες αθέμιτων συμπεριφορών οι οποίοι λειτουργούν σε βάρος του καταναλωτή.

Η Κοινοτική Οδηγία IDD περιγράφει την διεύρυνση της ασφαλιστικής αγοράς και η μεταβολή που συντελείται είναι στο ότι ο διανομέας ασφαλιστικών προϊόντων είναι εκτός των παραδοσιακών καναλιών .

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*