Η ΝΝ Hellas δραστηριοποιείται για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου 2016) η ΝΝ Hellas αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά και τη μη κερδοσκοπική οργάνωση για άτομα με κινητικά προβλήματα ΠΕΡΠΑΤΩ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί μέσω της σελίδας του Παραολυμπιονίκη στο Facebook και όπου θα καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν. Δέκα από αυτούς θα κερδίσουν τη συμμετοχή τους σε ένα ολοκληρωμένο δεκαήμερο σεμινάριο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης της ΜΚΟ ΠΕΡΠΑΤΩ, με στόχο να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες που θα τους καταστήσουν πλήρως ανεξάρτητους στην καθημερινότητά τους.

Ο Μάκης Καλαράς, Παραολυμπιονίκης θερινών και χειμερινών αγώνων, συνεχίζει την ενασχόλησή του με μια πλειάδα αθλημάτων, ενώ ταυτόχρονα επισκέπτεται σχολεία και πανεπιστήμια με σκοπό την παρακίνηση μέσα από τις ομιλίες του. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μέσα από τα επιτεύγματά του αποδεικνύει καθημερινά την αγάπη του για τη ζωή.

Ο ίδιος συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με τον Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης ΠΕΡΠΑΤΩ, μια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται από το 2002 με στόχο να προσφέρει λύσεις -μέσα από συντονισμένες ενέργειες- στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους.

Το σεμινάριο που θα χορηγηθεί από την NN Hellas θα περιλαμβάνει δράσεις, όπως αθλητικές δραστηριότητες (γυμναστική, καταδύσεις, θεραπευτική ιππασία κτλ.) και εκπαίδευση για την πλήρη ανεξαρτητοποίηση των συμμετεχόντων τόσο κατά τις μετακινήσεις τους όσο και κατά τη συνολική καθημερινή τους διαβίωση. Το σεμινάριο θα διαρκέσει 10 ημέρες και θα πραγματοποιηθεί υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά στην Κομοτηνή τον Απρίλιο του 2017.

«Η NN Hellas» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «πάντα αρωγός και δημιουργός πρωτοβουλιών με στόχο την ενίσχυση κοινωνικών ομάδων που χρήζουν υποστήριξης, στέκεται δίπλα στα άτομα με κινητικά προβλήματα και το αποδεικνύει έμπρακτα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Συμπληρώστε το αποτέλεσμα *