Η ERGO στην κορυφή των γενικών ασφαλίσεων

Συνέντευξη του κ Θεόδωρου Κοκκάλα CEO των εταιρειών του Ομίλου ERGO στην Ελλάδα

Η ERGO αναδεικνύεται ο μεγαλύτερος όμιλος γενικών ασφαλίσεων στην ελληνική αγορά, με παράλληλη σημαντική παρουσία στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας» δηλώνει ο Θεόδωρος Κοκκάλας, CEO των εταιρειών του Ομίλου ERGO στην Ελλάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Broker’s Time, με αφορμή την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.

  • Μετά και την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά της ATE Ασφαλιστικής, τι αλλάζει στη στρατηγική της ERGO;

Η επένδυση στην ΑΤΕ Ασφαλιστική επισφραγίζει την επιτυχημένη πορεία της ERGO στην Ελλάδα τα τελευταία 27 χρόνια. Είναι μια επένδυση που προσθέτει αξία στην εταιρεία μας, διευρύνει σημαντικά την πελατειακή μας βάση και ενισχύει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας. Με την ένταξη της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, μίας από τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες, με μακρά παρουσία και πολύ σοβαρό έργο στην Ελλάδα, ο Όμιλος ERGO, με βάση τα εγγεγραμμένα το 2015 ασφάλιστρα των δύο εταιρειών, αναδεικνύεται στον μεγαλύτερο όμιλο γενικών ασφαλίσεων στην ελληνική αγορά, με παράλληλη σημαντική παρουσία στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας.

Στόχος μας, λοιπόν, και μετά από αυτήν την εξέλιξη, είναι να παραμείνουμε προσηλωμένοι στη μακροχρόνια και συνετή στρατηγική της κερδοφόρου ανάπτυξης, που αποδίδει στέρεα και θετικά αποτελέσματα και μας έφερε σε αυτήν τη θέση στην αγορά. Η ERGO στην Ελλάδα κατάφερε τα τελευταία 15 χρόνια, ακολουθώντας πιστά την ίδια στρατηγική, να βρεθεί από την 24η θέση που κατείχε στις γενικές ασφάλειες στην τρίτη θέση και μετά την εξαγορά της ΑΤΕ στην πρώτη θέση, και στόχος της είναι να κρατήσει την ηγετική θέση, ταυτόχρονα με τη σταθερή της κερδοφορία και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές.

  • Πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης;

Στην παρούσα φάση, στόχος είναι η λειτουργική ταύτιση των δύο εταιρειών, και αυτό θα γίνει με προσαρμογή της λειτουργίας της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στους κανόνες και στις διαδικασίες του Ομίλου ERGO. Αυτή η φάση της ευθυγράμμισης θα επιδιώξουμε βεβαίως να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν (στόχος μας είναι το τέλος του 2017). Κύριο μέλημά μας όμως είναι να εξελιχθεί ομαλά, με προσεκτικά και σίγουρα βήματα, που διασφαλίζουν ότι η επιχειρηματική αυτή κίνηση θα δημιουργήσει τον μέγιστο θετικό αντίκτυπο για τους ασφαλισμένους, για τους συνεργάτες μας και για τους εργαζομένους μας.

  • Τι παρεμβάσεις σχεδιάζονται στα δίκτυα πωλήσεων ώστε, με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, να δράσουν συμπληρωματικά;

Η επόμενη μέρα για τους συνεργάτες μας θα διατηρεί τα καλύτερα στοιχεία της προηγούμενης και θα θέτει ταυτόχρονα τις βάσεις για την περαιτέρω σταθερή ανάπτυξη της εταιρείας και της συνεργασίας μας. Θα δημιουργήσουμε μια μεγαλύτερη «οικογένεια» συνεργατών, με περισσότερα αλλά ισότιμα μέλη, που θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες μιας ισχυρής εταιρείας, η οποία θα διαθέτει περισσότερα και ανταγωνιστικότερα προϊόντα, υψηλή φερεγγυότητα, τεχνογνωσία και εξελιγμένα εργαλεία δουλειάς. Για να εδραιώσουμε την ηγετική μας θέση στην αγορά θα αξιοποιήσουμε τη συμπληρωματικότητα των υπηρεσιών των δικτύων μας και θα επενδύσουμε στην ψηφιοποίηση (digitalization), προκειμένου να παρέχουμε βελτιωμένη εξυπηρέτηση στους συνεργάτες και, κατ’ επέκταση, στους πελάτες μας.

  • Ποιες είναι οι πρώτες «σκέψεις» σας για τους κλάδους ζωής-υγείας; Πότε θα ενεργοποιηθείτε δυναμικότερα στους δύο αυτούς τομείς;

Ο Όμιλος ERGO δεν εξαγόρασε απλώς ένα χαρτοφυλάκιο συμβολαίων, αλλά μια εταιρική οντότητα με το σύνολο των δραστηριοτήτων της: το δίκτυο, την τεχνογνωσία και την εμπειρία της. Οι υπηρεσίες λοιπόν της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στον κλάδο ζωής και υγείας θα συνεχίσουν να ισχύουν, με κύριο στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων σε κάθε βήμα της διαδικασίας ένταξης της εταιρείας στον όμιλο. Σε επόμενη φάση, η ERGO, ως μέλος ενός διεθνούς ασφαλιστικού ομίλου με ισχυρή παρουσία στον κλάδο υγείας και πρόσβαση σε υψηλή τεχνογνωσία και υποστήριξη ως προς την ανάπτυξη και τη διαχείριση τέτοιων ασφαλιστικών προϊόντων, θα επιδιώξει την ενίσχυση της θέσης της σε αυτόν τον κλάδο, με την παροχή σύγχρονων προϊόντων, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών.

Αναδημοσίευση από το Broker’s Time / ΣΕΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*