Willem van Duin, πρόεδρος της ACHMEA

W. van Duin: «Ο Γ. Κώτσαλος θεμελίωσε τις μεγάλες αλλαγές για το μέλλον της INTERAMERICAN»

Την εξαιρετική προσφορά του Γιώργου Κώτσαλου στον εκσυγχρονισμό και στη σταθεροποίηση της INTERAMERICAN σε πορεία ανάπτυξης τονίζει με δήλωσή του ο Willem van Duin, πρόεδρος της μητρικής ACHMEA, που παρευρέθηκε στην πρόσφατη εκδήλωση προς τιμήν του απερχόμενου διευθύνοντος συμβούλου.

Ο πρόεδρος της ACHMEA εξαίρει την προσωπικότητα του Γιώργου Κώτσαλου και υπογραμμίζει τον ευρύτερο ρόλο που αυτός διαδραμάτισε στην ασφαλιστική αγορά, ως πρόεδρος επί τρεις φορές της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, αλλά και ως μέλος της επιτροπής της Ιnsurance Europe δύο φορές.

Επίσης, επισημαίνει την έντονη δραστηριοποίησή του στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα μέσω θεσμικών φορέων -πρόεδρος του Ελληνοολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Συνδέσμου, μέλος του ΣΕΒ, μέλος του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κλπ.-, δίνοντας έτσι μεγάλες διαστάσεις και στην ενεργό παρουσία της INTERAMERICAN στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κώτσαλος ολοκληρώνει την παρουσία του στην εταιρεία στις 30 Νοεμβρίου και τον διαδέχεται στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής εργασιών Γιάννης Καντώρος.

Όπως αναφέρει ο κ. Willem van Duin: «Ο Γιώργος Κώτσαλος ολοκληρώνει μια δωδεκαετή παρουσία στην INTERAMERICAN έχοντας δρομολογήσει όλες τις μεγάλες αλλαγές που δίνουν μακρά προοπτική στην εταιρεία. Από το 2004, προχώρησε σε σημαντικές κινήσεις αναδιάρθρωσης στη διοικητική οργάνωση, τις πωλήσεις και τη διανομή. Ο Γιώργος οδήγησε την εταιρεία σε σταθερή πορεία κερδοφορίας επιτυγχάνοντας κάθε χρόνο επαναλαμβανόμενα κέρδη, παρά το εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον κατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Βελτίωσε τη θέση της INTERAMERICAN στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ανεβάζοντάς τη στη δεύτερη θέση με υψηλό μερίδιο αγοράς. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι πέτυχε να ισχυροποιήσει τον ισολογισμό της εταιρείας με εύστοχες κινήσεις στις επενδύσεις, τα ακίνητα, την έγκαιρη προσαρμογή στο Solvency II.

»Οργανωτικά, εκσυγχρόνισε τις δομές της INTERAMERICAN και προσέδωσε ιδιαίτερη δυναμική στις εσωτερικές συνεργασίες, την ομαδικότητα, τη συμμετοχή στην ηγεσία και την ανάδειξη νέων στελεχών στην εταιρεία, αυξάνοντας τη δέσμευση και αφοσίωση των εργαζομένων. Πρόσθεσε σημαντικές ασφαλιστικές συνεργασίες και διεύρυνε τη διανομή με περισσότερα από ένα κανάλια πωλήσεων, πρωτοπορώντας στην Ελλάδα με την Anytime και ανοίγοντας το δρόμο της διαδικτυακής πώλησης. Ταυτόχρονα, αναδιάρθρωσε το Δίκτυο Πωλήσεων Agency και το ευθυγράμμισε με την κερδοφορία, ενώ ανέπτυξε και το Δίκτυο Brokers. Ευγνωμονούμε τον Γιώργο Κώτσαλο για την προσφορά του και αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ηγετικό ρόλο του μεταξύ των θυγατρικών εταιρειών της ACHMEA».

Όσον αφορά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο πρόεδρος της ACHMEA τονίζει: «Έχουμε μια φυσική εξέλιξη που υπογραμμίζει την σταθερή συνέχεια της INTERAMERICAN. Θεωρούμε ως πλέον κατάλληλη την επιλογή του Γιάννη Καντώρου, προκειμένου να επιτύχουμε τη διατήρηση της επιτυχημένης πορείας και της υλοποίησης των έργων που προβλέπει ο στρατηγικός σχεδιασμός. Είναι σημαντικό ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια μέλος της ηγετικής ομάδας που χαράσσει τη στρατηγική. Γνωρίζει άριστα την εταιρεία και χαρακτηρίζεται από την εμπειρία της αποτελεσματικής παρουσίας του στους εμπορικούς τομείς ευθύνης, στις πωλήσεις και το marketing. Η επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου μέσα από το στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας αποτελεί ένδειξη της εμπιστοσύνης των μετόχων στο management και τους εργαζομένους της».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*