Λογότυπο EY, Ernst & Young

Η ΕΥ Ελλάδος στηρίζει την κοινωνία

Μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για την οικοδόμηση ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, η ΕΥ στηρίζει την κοινωνία, συμβάλλοντας ενεργά σε δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας: την οικονομική δυσχέρεια και το μεταναστευτικό.

Ευαισθητοποιημένοι απέναντι στις τεράστιες δυσκολίες τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μετανάστες που καταφθάνουν στη χώρα μας, αλλά και στις οικονομικές προκλήσεις που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση σε ελληνικές οικογένειες, μία ομάδα ανθρώπων της ΕΥ Ελλάδος συνεργάστηκε με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) SolidarityNow, στο έργο EY4Solidarity.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού, η ομάδα της ΕΥ, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ, προχώρησε στις εξής ενέργειες:

  • διανομή 110 τσαντών με σχολικά είδη σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών, ωφελούμενων από το SolidarityNow, στα κέντρα της οργάνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • παραμετροποίηση της εφαρμογής ανοικτού λογισμικού Refugee Aid (RefAid) για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, η οποία αποτυπώνει διάφορες μορφές υποστηρικτικών υπηρεσιών (από νομικές μέχρι ιατρικές υπηρεσίες) σε ένα χάρτη, βοηθώντας τους μετανάστες να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτές
  • δημιουργία υποστηρικτικής καμπάνιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το έργο
  • εκπαίδευση και προετοιμασία του προσωπικού της ΕΥ για ενεργό συμμετοχή στην ανθρωπιστική δράση.

Η ομάδα του έργου EY4Solidarity αποτελείται από τους Ανδρέα Χατζηδαμιανού, εταίρο του Ελεγκτικού Τμήματος, Φώτη Σωφρόνη, μέλος του τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Μαρία Κάλφα, μέλος του τμήματος Υπηρεσιών Διασφάλισης, Γιώργο Σόμπολο και Έφη Ασημακοπούλου, μέλη του τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας.

Τονίζοντας τη σημασία παρόμοιων πρωτοβουλιών, ο κ. Χατζηδαμιανού δήλωσε: «Η ομάδα EY4Solidarity προσέφερε αφ’ ενός οικονομική βοήθεια, αλλά, κυρίως, προσέφερε την ενεργό στήριξη των μελών της στο σημαντικό έργο του SolidarityNow. Ευελπιστούμε στο μέλλον η ομάδα μας να μεγαλώσει και να επεκτείνει τις δράσεις της».

Ο κ. Ιωακείμ Βράβας, Head of MEAL and Performance Quality, δήλωσε για το έργο: «Εργαζόμαστε παράλληλα, προσπαθώντας να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο από διαφορετικές σκοπιές. Η συνεργασία ανάμεσα στην ΕΥ και το SolidarityNow απέδειξε πως όταν συναντώνται οι διαφορετικές μας δυναμικές, μπορούν να οδηγήσουν σε πρωτότυπες και αποτελεσματικές δράσεις. Ευχαριστούμε την ΕΥ για την ευκαιρία να συμπράξουμε μέσα από νέες ιδέες, με νέους ανθρώπους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*