Βόμβα στα “χέρια” του Επικουρικού Κεφαλαίου

Βόμβα στο ταμείο του Επικουρικού Κεφαλαίου για τον κλάδο ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων βάζει η εισήγηση, που διατυπώθηκε προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, κατά του ανώτατου πλαφόν των 6.000 ευρώ που επιβάλλει ο ν. 4092/2012 για τις αποζημιώσεις τις οποίες καταβάλλει ο φορέας ως ψυχική οδύνη, σε συγγενείς θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων που έχασαν τη ζωή τους.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο κλήθηκε να κρίνει για το κατά πόσο η σχετική διάταξη είναι συνταγματική. Προηγήθηκε απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία έκρινε τη ρύθμιση αντισυνταγματική. Όσο για τη μειοψηφία, διαφώνησε θεωρώντας ότι αν το Επικουρικό Κεφάλαιο καταρρεύσει οικονομικά τότε θα οδηγήσει σε πλήρη στέρηση των οικονομικών δικαιωμάτων των θιγόμενων.

Πλέον, η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην ολομέλεια του οργάνου και ήδη η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της αντισυνταγματικότητας της επίμαχης διάταξης.

Αν, τελικά, η ολομέλεια κάνει αποδεκτή τη θέση του εισηγητή, τότε το ανώτατο όριο αποζημιώσεων για θανάτους από τροχαία ατυχήματα θα απελευθερωθεί και οι καταβολές του Επικουρικού Κεφαλαίου θα διογκωθούν πλήττοντας το ταμείο του οικονομικά, όταν ο φορέας φέρει από το παρελθόν οικονομικό άνοιγμα της τάξης των 500 εκατ. ευρώ.

Αν τελικά το Επικουρικό χάσει την υπόθεση, ενδιαφέρον έχει και το τι θα συμβεί με τις αποφάσεις που έχουν ήδη εκδικαστεί στα δικαστήρια με όριο αποζημιώσεων τα 6.000 ευρώ. Μένει δηλαδή να διαπιστωθεί αν την απόφαση θα εκμεταλλευθούν, και σε τι βαθμό, θιγόμενοι που αποζημιώθηκαν με ποσά μικρότερα των 6.000 ευρώ.

One comment

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,
    ΣΤΙΣ 7/2/2017 ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ….ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΛΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ…ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ…ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ..ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΧΑΝ…ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ..ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΝΕΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ….ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ..ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΕΠΙΚ.ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ;;ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ;;;ΠΟΛΥ ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    ME EKTIMΗΣΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*