Η First Data χορηγός της Ελληνικής Ομάδας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Η First Data, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνολογίας για τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, υποστήριξε ως χορηγός την Ελληνική αποστολή που συμμετείχε για πρώτη φορά στον ετήσιο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Cyber Security Challenge 2016 (ECSC) που διοργανώθηκε από τον ENISA, τον αρμόδιο φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Κυβερνοασφάλειας. Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανακάλυψη νέων ταλέντων ηλικίας 14 ως 30 ετών από όλη την Ευρώπη στον τομέα του Cyber Security, χωρίς προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία στον τομέα αυτό.

Στο φετινό διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 7-10 Νοεμβρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, συμμετείχαν ομάδες από 10 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, που διαγωνίστηκαν στους τομείς της ασφάλειας πληροφοριών, web security, mobile security και hacking. Η συμμετοχή της ελληνικής ομάδας οργανώθηκε από την εταιρεία Κυβερνοασφάλειας TwelveSec και το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και απαρτιζόταν από 10 νέους, ηλικίας 16 έως 29 ετών. Αν και η Ελληνική ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στην οργάνωση αυτή και δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία, είχε μια πολύ καλή παρουσία και κατάφερε να κατακτήσει την 5η θέση στο διαγωνισμό.

«Η First Data βρίσκεται στο κέντρο του ραγδαίως εξελισσόμενου οικοσυστήματος πληρωμών και έχουμε την μοναδική ευθύνη προς τους πελάτες μας να προστατεύουμε πάντοτε τα συμφέροντά τους» σχολίασε ο κ. Espen Tranoy SVP, EMEA CoHead, Managing Director First Data στην Ελλάδα. «Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι από την παρουσία και την επίδοση της Ελληνικής ομάδας στο European Cyber Security Challenge 2016 και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που είχαμε την τιμή να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή τους στον πολύ σημαντικό αυτό ευρωπαϊκό διαγωνισμό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*