Ο Haas Herbert, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Talanx AG

Talanx: Προοπτικές για κέρδη 750 εκ. ευρώ το 2016

της Ελενας Ερμείδου

Ξεπέρασε τις προσδοκίες το τρίτο τρίμηνο 2016 η Talanx και αύξησε τον πήχυ κερδοφορίας για το 2017.

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου για το πρώτο εννεάμηνο 2016 διαμορφώθηκαν στα 365 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 30,1% σε ετήσια βάση.  Λόγω των επιδόσεων της, η Talanx βελτίωσε τους στόχους για καθαρά έσοδα τουλάχιστον 750 εκατομμυρίων ευρώ για το σύνολο της οικονομικής χρήσης 2016.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Herbert Haas, CEO στην Talanx  δήλωσε συγκεκριμένα: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις  του τρίτου τριμήνου και προσαρμόζουμε τις προοπτικές του 2016 ανάλογα. Εκτιμούμε ότι τα καθαρά έσοδα του  Ομιλου θα φτάσουν τουλάχιστον τα 750 εκατομμύρια ευρώ

Παρά το γεγονός ότι το περιβάλλον ενέχει πολλές προσκλήσεις, οι πρώτοι εννέα μήνες του έτους πήγαν καλά,  καταχωρήσαμε προς έκπληξη μας λίγες αξιώσεις, κάναμε μεγάλη πρόοδο στις διεθνείς επιχειρήσεις, στις βιομηχανικές ασφαλίσεις και στην λιανική διεθνώς.

Για το 2017, προβλέπουμε τα καθαρά έσοδα του Ομίλου να φτάσουν τουλάχιστον και πάλι  τα 750 εκατομμύρια ευρώ, παρά τις προκλήσεις στο περιβάλλον. Οσο για σήμερα, θα γράψουμε κέρδη παρά το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων «

Τα μεικτά ασφάλιστρα της Talanx το τρίτο τρίμηνο 2016 διαμορφώθηκαν στα 7,3 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας πτώση 2,7% σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα στο κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων στο 96,4%, σημειώνοντας πτώση 1,6%

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*