Ημερίδα με θέμα «Μνημονιακή και εγχώρια ανάπτυξη – Κοινωνικός διάλογος φορέων» στο ΕΒΕΑ

Ημερίδα με θέμα «Μνημονιακή και εγχώρια ανάπτυξη – Κοινωνικός διάλογος φορέων» διοργανώνει τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, ώρα 18:00, στα γραφεία του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, Αθήνα) το περιοδικό «Κοινωνική Επιθεώρηση – Ένα συμπόσιο ιδεών».

Σε μια εποχή όπου η μεσαία τάξη έχει φορτωθεί με χρέη και έχει απωλέσει μεγάλο μέρος της επιχειρηματικής δυναμικής της, ενώ παράλληλα δέχεται συντονισμένη επίθεση με υπερβολικούς φόρους και εισφορές, καλείται να μετρήσει τις δυνάμεις της για να αντέξει τη νέα επίθεση και να συμβάλει στην ανάπτυξη. Είναι αυτό εφικτό με τις ασκούμενες πολιτικές ή όχι; Από την απάντηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό αν η χώρα είναι έτοιμη να κάνει το πέρασμα από την ύφεση στην ανάπτυξη.

Για το μέλλον της οικονομίας θα συζητήσουν φορείς και στελέχη της, καθώς και για την αναγκαιότητα να τεθεί σε κίνηση η ανάπτυξη και η παραγωγή με εγχώριες παραγωγικές δυνάμεις. Κεντρική αντίληψη της εκδήλωσης είναι ότι ο κοινωνικός διάλογος των φορέων και των παραγωγικών τάξεων της οικονομίας αποτελεί μοχλό για την κινητοποίηση των εγχώριων παραγωγικών δυνάμεων και την έξοδο από την κρίση.

Την εκδήλωση θα τη συντονίσει ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Λουκάς Αποστολίδης. Μεταξύ άλλων θα συμμετάσχει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με θέμα της εισήγησής του: «Ο αργός θάνατος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Είναι αναστρέψιμος;».

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

ATT00539_Page_1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*