Hackinnow-Corallia-Groupama: Καταιγισμός ιδεών για τεχνολογικές εφαρμογές στην ασφάλιση

του Νίκου Σακελλαρίου

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη  εκδήλωση  με την επωνυμία  #hackinnow  με διοργανωτή την Corallia (συντονιστή cluster)  και υποστηρικτή – χορηγό την Groupama  που είχε ως στόχο τον διαγωνισμό για καινοτόμες εφαρμογές  για τις ασφαλιστικές εταιρείες, τους διαμεσολαβούντες και τους καταναλωτές.

Η διοργάνωση του hackinnow  είχε συμμετέχοντες  16 ομάδες υψηλότατου ακαδημαικού και τεχνολογικού επιπέδου  οι οποίες κατέθεσαν ιδιαίτερα καινοτόμες και φιλόδοξες ιδέες για την ασφαλιστική αγορά. Ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών ως εφαρμογές και έχουν στόχο να δημιουργήσουν άμεσες και πρωτότυπες εφαρμογές που θα διευκολύνουν την παραγωγικότητα των ασφαλιστικών εταιρειών, των διαμεσολαβούντων και κυρίως θα κάνουν πιο προσιτή την ασφάλιση στον νέο ασφαλιζόμενο.

Tην προσπάθεια των 16 ομάδων , ενθάρρυνε και υποστήριξε η Groupama η οποία ήταν και η χορηγός της εκδήλωσης προσφέροντας και την  μεγάλη ευκαιρία στον πρώτο νικητή να παρουσιάσει την πρότασή του στην έδρα της εταιρείας στο Παρίσι , ανοίγοντας διάπλατα ευκαιρίες νέων συνεργασιών.

Το event ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής ,  με τη προσφώνηση του Πρέσβη της Γαλλίας  στην Ελλάδα κο Christophe Chantepy  ότι οποίος σε άπταιστα ελληνικά δήλωσε ότι στηρίζει κάθε προσπάθεια που βοηθά την οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της Ελλάδας , όταν μάλιστα προέρχεται από μία γαλλική επιχείρηση όπως είναι η Groupama η οποία  κατέχει σημαντικό ρόλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Στις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού επιχειρείν  αναφέρθηκε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Γ.  Δουκίδης  απαριθμώντας  πάρα πολλά επιτυχημένα επιχειρηματικά εγχειρήματα που βασίστηκαν στην τεχνολογία.

Των δύο καλεσμένων είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του δημιουργού της Corallia, καθηγητή Βασίλη Μακιού  για την τεράστια σημασία που έχει η επιχειρηματική καινοτομία στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων αλλά και ευρύτερα της ελληνικής οικονομίας καθώς και η ένθερμη υποδοχή του εγχειρήματος από τον CEO της Groupama, Χρήστο Κάτσιο  ο οποίος τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει έμπρακτα η Groupama στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών και εφαρμογών σε ασφαλιστικά θέματα  αλλά και την ενθάρρυνση που προσφέρει ο γαλλικός όμιλος προς τους νέους επιστήμονες να προωθήσουν τις ιδέες τους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*