Zurich κτίριο

Η Zurich αλλάζει σελίδα: Αύξηση αποδόσεων και κερδοφορίας

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ισχυρά αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Zurich Insurance, μια εβδομάδα προτού ο νέος διευθύνων σύμβουλος Mario Greco ανοίξει τα χαρτιά του σε σχέση με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, στο πλαίσιο επενδυτικής εκδήλωσης του ελβετικού ασφαλιστικού ομίλου, στις 17 Νοεμβρίου.

Τα καθαρά κέρδη της Zurich Insurance αυξήθηκαν στα 912 εκατ. δολάρια (από 207 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του 2015). Η συνολική απόδοση των επενδύσεων στο τρίμηνο αυξήθηκε στο 1,4% (από 1,1% ένα χρόνο πριν).  Αναλυτές υπογραμμμίζουν ότι η καλή εικόνα των κερδών οφείλεται στα αυξημένα έσοδα από επενδύσεις και τα μέτρα περικοπής δαπανών, που επισκίασαν τις απογοητευτικές επιδόσεις του κλάδου γενικού ασφαλειών που ήταν κατώτερες σε σχέση με τους στόχους που είχε θέσει η διοίκηση, αλλά και με τις προσδοκίες της αγοράς. “Ο κλάδος γενικών ασφαλειών εμφανίζει ενδείξεις βελτίωσης, αλλά δεν έχει ακόμα προσεγγίσει τα αναμενόμενα επίπεδα κερδοφορίας”, ανάφερε ο οικονομικός διευθυντής της Zurich Insurance George Quinn.

Υπενθυμίζεται οτι η Zurich  βρισκόταν στο μέσο ενός προγράμματος περικοπής δαπανών 1 δισ. δολαρίων όταν ανέλαβε τα ηνία της ο Greco τον περασμένο Μάρτιο, δεσμευόμενος να βελτιώσει την κερδοφορία του ομίλου και τις αποδόσεις για τους μετόχους απλοποιώντας την δομή του ομίλου που φημίζεται για την πολυπλοκότητά της. Ο ελβετικός όμιλος χαμήλωσε τον πήχη για την κερδοφορία του κλάδου γενικών ασφαλειών, προβλέποντας συνδυασμένο δείκτη 98% σε σχέση με προηγούμενο στόχο για 97-98%. Η διαμόρφωση του δείκτη κάτω από το 100% σημαίνει ότι μια ασφαλιστική αποκομίζει περισσότερα ασφάλιστρα σε σχέση με τις αποζημιώσεις που καταβάλει.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*