9ο Insurance Conference: Οδηγός επιβίωσης για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Οι δύο ενότητες που αφορούσαν τη Διαμεσολάβηση στην Ελλάδα επικεντρώθηκαν σε θέματα εργασιακών πρακτικών και εσωτερικών εξελίξεων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά με ιδιαίτερη έμφαση σε φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα που είναι γνωστό, αποτελούν τις «μυλόπετρες» στο κλάδο.

Στην πρώτη ενότητα ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ Γιώργος Καραβίας τόνισε «αναζητούμε διαθέσιμο εισόδημα να στηρίξει τον 2ο πυλώνα. Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι παρούσα και μπορεί να γίνει καλός αγωγός μεταξύ ιδιωτικής ασφάλισης και ασφαλισμένων».

Ο πρόεδρος της ΕΑΔΕ Δημήτρης Γαβαλάκης εξέφρασε την άποψη ότι η ανάπτυξη του κλάδου περνά μέσα από τους νέους επαγγελματίες. Είναι σημαντικό ο κλάδος να προσφέρει εργασία. Αλλά, η διαδικασία αυτή ανακόπτεται λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στο εποπτικό πλαίσιο. Ο πρόεδρος της ΕΑΔΕ επεσήμανε ότι οι διαμεσολαβούντες βρίσκονται εγκλωβισμένοι από τις οικονομικές εξελίξεις αλλά και από κάποιες πρακτικές ασφαλιστικών εταιρειών και τραπεζών.

Η πρόεδρος της ΕΕΑΕ Δήμητρα Λύχρου  μίλησε για την εκπαίδευση των επαγγελματιών ασφαλιστών η οποία πρέπει να είναι δια βίου και να στοχεύει στην διαρκή αναβάθμιση των γνώσεων τους.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΣ Παναγιώτης Λελεδάκης στην δυνατότητα του ασφαλισμένου να μπορεί αν μαθαίνει τι του προσφέρει η αγορά και από εκεί και πέρα να εγκρίνει και να επιλέγει το προϊόν που του ταιριάζει. Αυτή την στιγμή τόνισε δεν υπάρχον διαδικασίες που να διασφαλίζουν το αν ενημερώνεται σωστά ο καταναλωτής από τον διαμεσολαβητή και ο διαμεσολαβητής από την εταιρεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*