Λογότυπο ΠΣΑΣ

Το κάλεσμα του ΠΣΑΣ στην σημερινή συγκέντρωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Έξω από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Κοραή δίνει ραντεβού και ο ΠΣΑΣ σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν από την ΕΑΔΕ στην Αθήνα και ταυτόχρονα σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας από τα αντίστοιχα σωματεία και επιμελητήρια, για να καταγγελθούν οι αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών.

Στην ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΣ αναφέρει:

Καταγγέλλουμε την ολοένα και πιο προκλητική παρέμβαση των Τραπεζών στην υποχρέωση ασφάλισης των πελατών μέσω των Εταιρειών επιλογής τους και την στέρηση της ελεύθερης επιλογής Εταιρείας και Ασφαλιστικού Συμβούλου.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να λάβουν μέρος δυναμικά στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τρίτη 8/11/2016 και ώρα 11:00΄ στον Πεζόδρομο της Κοραή, μπροστά από την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Συνάδελφοι ας μη λείψει κανείς.
Μας αφορά όλους ! ! !

– ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ.

– ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ

Το κείμενο προς τον καταναλωτή

Αγαπητέ Καταναλωτή – Ασφαλισμένε

Η ασφάλιση της Περιουσίας σου, της Επιχείρησής σου ή της Υγείας σου είναι μια πολύ σημαντική και δύσκολη διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένη συμβουλή και πρέπει να δίνεται μόνο από τον ανάλογο Επαγγελματία.

Τα Τραπεζικά Ιδρύματα προωθούν συχνά μέσω υπαλλήλων τους ασφαλιστήρια συμβόλαια Ασφαλιστικών Εταιριών με τις οποίες συμβάλλονται. Οι υπάλληλοι αυτοί οφείλουν να κατέχουν ειδικό πιστοποιητικό γνώσεων.

Ζήτησέ το !

Τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν δικαιούνται να προωθούν ασφαλιστήρια συμβόλαια, ως προϋπόθεση για την πραγματοποίηση κάποιας άλλης αναγκαίας για εσένα τραπεζικής συναλλαγής.

Στην περίπτωση που δανειακή σου σύμβαση επιβάλλει την ασφάλιση, τότε δικαιούσαι να αναζητήσεις όποια Ασφαλιστική Εταιρία επιθυμείς μέσω όποιου Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή επιλέξεις, αναζητώντας προς το συμφέρον σου τις καλύτερες καλύψεις με την καλύτερη δυνατή τιμή.

Τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απορρίψουν τα ασφαλιστήρια που τους παραδίδεις, όπως δεν έχουν και κανένα δικαίωμα να χρεώνουν έξοδα για την μελέτη τους, όπως καταχρηστικά κάνουν.

Εάν απορρίψουν ασφαλιστήριό σου ζήτησέ τους έγγραφη αιτιολόγηση.

Κατάγγειλε στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Γεν. Γραμματεία Καταναλωτή κάθε αθέμιτη και πιεστική πρακτική που χρησιμοποιούν.

Τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν δικαιούνται να επιβάλουν ως προϋπόθεση για καμία τραπεζική συναλλαγή, την επιλογή της Ασφαλιστικής Εταιρίας που συνεργάζονται.

Όταν συμβαίνει αυτό αρνήσου το και κατάγγειλέ το !

Τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν την πρόσβαση που διαθέτουν στον τραπεζικό λογαριασμό σου καθώς και την γνώση του υπολοίπου του λογαριασμού σου, για να προωθούν ασφαλιστήρια συμβόλαια αποταμίευσης ή επένδυσης, χωρίς να έχουν έγγραφη συγκατάθεση για την χρήση αυτής της πληροφορίας.

Όταν τα Τραπεζικά Ιδρύματα προωθούν ασφαλιστήρια συμβόλαια, εκτελούν διαφορετική εργασία από την τραπεζική τους λειτουργία.

Εκτελούν την εργασία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, χωρίς αυτή να αποτελεί το βασικό τους γνωστικό αντικείμενο και στερούν την εργασία από τον Ασφαλιστή σου, που είναι ο μόνος που θα σου εξασφαλίσει το καλύτερο πρόγραμμα ασφάλισης με το οικονομικότερο κόστος.

Και το κυριότερο !!

Δεν θα σου γυρίσει την πλάτη τη στιγμή που θα τον χρειασθείς. Θα είναι πλάι σου και θα διεκδικεί την δίκαιη απαίτηση μαζί σου.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*