“Αφυπηρετεί” ο Σνούπι από τη MetLife μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

“Τίτλοι τέλους” μπαίνουν στην 30χρονη “συνεργασία” του σκύλου Σνούπι και των άλλων γνωστών χαρακτήρων της σειράς κόμικ Peanuts (όπως ο Τσάρλι Μπράουν) με την MetLife, η οποία στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της εκσυγχρονίζει το λογότυπό της και αλλάζει εκ βάθρων τον τρόπο μάρκετινγκ των προϊόντων της.

“MetLife. Navigating life together”  (Πιλοτάροντας τη ζωή μαζί) είναι το νέο κεντρικό σλόγκαν της MetLife στις ΗΠΑ,  καθώς η εταιρεία δρομολογεί τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών στο εταιρικό της σήμα. Το νέο λογότυπο, που θα έχει στο επίκεντρό του ένα πράσινο και μπλε γράμμα “Μ” θα παρουσιαστεί εντός του 2017.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MetLife Steve Kandarian επανεξετάζει το επιχειρηματικό μοντέλο του αμερικανικού ασφαλιστικού ομίλου, θέλοντας να εστιάσει περισσότερο σε ομαδικά συμβόλαια. Πριν λίγες ημέρες, εξάλλου, ανακοινώθηκε η απόσχιση της μονάδας λιανικής στις ΗΠΑ, που έλαβε την επωνυμία Brighthouse Financial.

“Προσλάβαμε” τον Σνούπι πριν πάνω από 30 χρόνια προκειμένουμε να κάνουμε την εταιρεία πιο φιλική και προσιτή σε μια περίοδο όταν οι ασφαλιστικές εταιρείες θεωρούνταν ψυχρές και απόμακρες, δήλωσε η επικεφαλής μάρκετινγκ της MetLife, Esther Lee. “Καθώς επικεντρωνόμαστε στο μέλλον, είναι σημαντικό να συνδέσουμε ευθέως το σήμα μας με την δουλειά που κάνουμε και την συνεργασία που έχουμε με τους πελάτες μας”.

Σημειώνεται ότι η Icomix Brand Group που απέκτησε την χρήση των δικαιωμάτων των χαρακτήρων κόμικ Peanuts το 2010, χαρακτήρισε τη MetLife ως την σημαντικότερη εταίρο της στην τελευταία της ετήσια έκθεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*