15ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ: Σε 3 άξονες η ομιλία του Επικεφαλής εκπρόσωπου της ΕΕ Μ.Σχοινά

της Ελενας Ερμείδου

Τρία ήταν τα βασικά σημεία της ομιλίας του Επικεφαλής εκπρόσωπου της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά στο 15ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ: Στις εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται στην ΕΕ, στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, και στις βέλτιστες πρακτικές στο κλάδο τουρισμού.

Αναφερόμενος στην Ευρωπαίκή Ενωση εξήρε το σχέδιο Γιούνκερ το οποίο προεξοφλεί επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, ανοίγοντας 12.000 νέες θέσεις εργασίας. Τόνισε ότι στις προτεραιότητες της ΕΕ είναι να ενισχυθεί η συνοχή των 27και  να σχεδιαστούν μέτρα υπέρ των πολιτών.

Περνώντας στο δεύτερο σκέλος της ομιλίας του, στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα επιχειρεί να ανατρέψει τις παθογένειες και να  βελτιώσει πολλά από αυτά που η χώρα έφτασε σήμερα, ως εδώ. Επισήμανε ότι πάνω από όλα προτεραιότητα έχει η ολοκλήρωση του προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων και η δημιουργία κλίματος πολιτικής σταθερότητας.

Τέλος επεσήμανε την συμβολή του τουρισμού στην ανάπτυξη της οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο ίδιος τόνισε, η συμβολή του τουρισμού υπολογίζεται μέχρι το 2026 να ξεπεράσει το 22% στο ΑΕΠ και η συνολική απασχόληση το 26%. Ωστόσο, για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αυτό απαιτείται βελτίωση της ελληνικής οικονομίας. Στο σημείο αυτό τόνισε το γεγονός ότι η Ελλάδα απώλεσε 5 θέσεις σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα της σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας έκθεσης του Παγκοσμίου Φόρουμ καταλαμβάνοντας την 86η θέση ανάμεσα σε 138 χώρες.

Με στόχο την δημιουργία ενός μητροπολιτικού μοντέλου στον τουρισμό συνέστησε μείωση της γραφειοκρατίας, απόλυτη διοικητική επάρκεια, βελτίωση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνεργασία του δημοσίου φορέα με τον ιδιωτικό

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*