Στόχοι Eurolife: Ανοικτά όλα τα πεδία για ανάπτυξη

Ανοικτά όλα τα πεδία για την ανάπτυξη των εργασιών της Eurolife άφησε, χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, τονίζοντας ότι στοχεύει στην οργανική, αλλά και τη μη οργανική ενίσχυση της παραγωγής εφόσον βρεθούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις προς εξαγορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πάντα με βασικά κριτήρια το κρίσιμο μέγεθος, τη συμπληρωματικότητα των εργασιών, την συμβολή στην αποδοτικότητα και, όπως είπε, το τίμημα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο νέος μέτοχος της Eurolife, η Fairfax, εξασφαλίζει πλήρη ελευθερία κινήσεων στη θυγατρικής της στην Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στο μέλλον του κλάδου, πρόσθεσε ότι κατά την εκτίμησή του η ασφαλιστική αγορά εισέρχεται πλέον σε διαδικασία συγκέντρωσης.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το πεδίο δράσης για περιπτώσεις εξαγορών δεν περιορίζεται μόνο στις γενικές ασφαλίσεις, αλλά, αντίθετα, διευρύνεται και στις ασφαλίσεις Ζωής – Υγείας, καθότι ότι οι συνθήκες που επικρατούν γενικότερα στην οικονομία προκαλούν κινητικότητα στο επιχειρείν.

Πληροφορίες του IW αναφέρουν ότι η Eurolife δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, εφόσον ο μέτοχός της, η Εθνική Τράπεζα, αποφασίσει να κινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία.

Σε ότι αφορά την οργανική ανάπτυξη των εργασιών της εταιρείας, ο CEO της Eurolife τόνισε ότι επιδίωξή του είναι να προέλθει τόσο από το δίκτυο της Eurobank και ειδικότερα από το χώρο του banc assurance, όσο και από τους 1.100 συνεργάτες της ασφαλιστικής, οι οποίοι σήμερα εισφέρουν το 40% της παραγωγής. Ο επικεφαλής της Eurolife πρόσθεσε ότι οι τάσεις που επικρατούν στην αγορά, αλλά και η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών οδηγούν την εταιρεία στην επέκτασή της και στο χώρο των ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου, σε άλλο σημείο των αναφορών του, σχολίασε την ισχυρή παρουσία της Fairfax, η οποία, όπως είπε, έχει τα τελευταία 30 χρόνια αποκτήσει περί τις 25 ασφαλιστικές εταιρείες ανά τον κόσμο δίχως να αποχωρήσει από κάποια εξ αυτών, καθότι ως επενδυτής τοποθετείται με μακροπρόθεσμες προοπτικές. Πρόσθεσε, δε, ότι ο μέτοχος συμβάλλει σε τεχνογνωσία και προϊόντα, ενώ στο επόμενο διάστημα η Eurolife θα λανσάρει στην εγχώρια αγορά και προϊόντα της Fairfax.

Αναφερόμενος, στο μεταξύ, στα βασικά μεγέθη της εταιρείας, τόνισε ότι η Eurolife ERB διαθέτει 573.000 πελάτες σε Ελλάδα και Ρουμανία, 2,2 δισ. ευρώ ενεργητικό  και καθαρή θέση της τάξης των 400 με 450 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών καταγράφει φέτος σημαντική άνοδο, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 450 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να εμφανίζει υψηλή κερδοφορία. 

Μάλιστα, όπως τόνισε, το 2015 ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 68 εκατ. ευρώ και φέτος το καθαρό αποτέλεσμα θα διαμορφωθεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι, φέτος, η Eurolife στο α΄ εξάμηνο είχε παραγωγή ασφαλίστρων 211,2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 11,5% και κέρδη προ φόρων αυξημένα κατά 8,4%, στα 36,37 εκατ., ενώ θεαματική άνοδο, της τάξης του 123%, στα 6,42 εκατ. παρουσίασε η παραγωγή των δύο ασφαλιστικών στη Ρουμανία.

Τέλος, ο κ. Σαρρηγεωργίου δεν παρέλειψε χθες να σχολιάσει και το ζήτημα των Επαγγελματικών Ταμείων επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει θετική διάθεση να αλλάξει το σύστημα συνταξιοδότησης, όμως δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να λάβει άμεσα αποφάσεις. Πρόσθεσε, δε, ότι η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος όσο δεν λαμβάνει θετικά μηνύματα από τα συναρμόδια υπουργεία για το συνταξιοδοτικό, θα συνεχίσει την προσπάθειά της προς την κατεύθυνση της οργάνωσης του δικού τους Επαγγελματικού Ταμείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*