Ο Γκάρι Λίνεκερ… σκοράρει και στις insurtech

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Μετά τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, ο Γκάρι Λίνεκερ σκοράρει και στα γήπεδα των επιχειρήσεων και των νέων τεχνολογιών. Ο θρυλικός Βρετανός ποδοσφαιριστής συγκαταλέγεται μεταξύ των επενδυτών που τοποθέτησαν πάνω από 1 εκατ. στερλίνες στην ασφαλιστική start-up Neos, που προσφέρει εξειδικευμένες ασφαλιστικές υπηρεσίες για τα λεγόμενα «διασυνδεδεμένα σπίτια» (connected homes).

Η Neos αναπτύχθηκε το τελευταίο δωδεκάμηνο, βρίσκεται σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας  και προγραμματίζει το επίσημο ντεμπούτο της στην ασφαλιστική αγορά στις αρχές του 2017. Η εταιρεία που φιλοδοξεί να «διαταράξει» τον ασφαλιστικό κλάδο στη Μ. Βρετανία αποτιμάται τώρα στα 8,4 εκατ. στερλίνες. Στους μετόχους της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών σε insurtech Eos Venture Partners και η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την Ingenie, την πρώτη εταιρεία στη Μ. Βρετανία που παρείχε ασφαλιστικές υπηρεσίες για αυτοκίνητα με συστήματα τηλεματικής.

Πέρα από τον Λίνεκερ,  στη Neos έχουν επενδύσει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ageas Μπάρι Σμιθ, ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της RSA Στιβ Μπράουτον και ο ιδρυτής της Ingenie Ρίτσαρντ Κινγκ. Ο Σμιθ, έμπειρο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς, διορίστηκε πρόεδρος του ΔΣ της Neos, ενώ οι Μπράουτον και Κινγκ ανέλαβαν ρόλους μη εκτελεστικού διευθυντή και συμβούλου αντίστοιχα.

«Ξεκινά μια συναρπαστική περίοδος για τον κλάδο ασφάλισης κατοικιών, καθώς βλέπουμε νέες προτάσεις που αυξάνουν την αξία για τον πελάτη και αγκαλιάζουν την τεχνολογία της διασυνδεδεμένης κατοικίας», δήλωσε ο κ. Σμιθ.

Η Neos σκοπεύει να δημιουργήσει μια νέα προσέγγιση στην ασφάλιση που θα επιτρέπει στους καταναλωτές να προστατεύουν ενεργά την κατοικία τους και να συμβάλλουν στην αποτροπή γεγονότων όπως κλοπές, πυρκαγιές κλπ. Η υπηρεσία που προσφέρει συνδυάζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις διασυνδεδεμένες κατοικίες, παρακολούθηση 24/7 και παροχή βοήθειας σε έκτακτα περιστατικά και ασφαλιστική κάλυψη κατοικίας από τη Hiscox, τη βασική συνεταίρο της Neos στο underwriting. H εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ματ Πολ και τον επικεφαλής τεχνολογίας Κρίστιαν Ζάγιατζ, εδραιωμένο επιχειρηματία στον κλάδο διασυνδεδεμένων κατοικιών.

«Το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας της Neos διαβάζεται καλά. Είμαστε οι πρώτοι στην αγορά ασφάλισης διασυνδεδεμένης κατοικίας, έχουμε πολύ ισχυρή διοικητική ομάδα και τη στήριξη μερικών εκ των πιο αξιοσέβαστων ειδικών του κλάδου», δήλωσε ο Πολ. «Η ανταπόκριση του κοινού κατά την φάση δοκιμαστικής λειτουργίας μας ήταν φανταστική και αδημονούμε να παρουσιάσουμε την εμπειρία της Neοs στην ευρύτερη αγορά…», κατέληξε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*