στατιστικά, στατιστική, γραφείο, κομπιουτεράκι, στιλό, γράφημα

Σε ιστορικό χαμηλό οι ακυρώσεις συμβολαίων

Ιστορικό χαμηλό καταγράφουν οι δείκτες ακυρώσεων ασφαλιστηρίων συμβολαίων κατά το οκτάμηνο του 2016, στοιχείο το οποίο καταδεικνύει ότι η αγορά έχει σταθεροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος δείχνουν ότι στον κλάδο Ζημιών ο δείκτης των επιστροφών ασφαλίσεων περιορίζεται, πλέον, στο 27, όταν τον Ιανουάριο του 2015 ήταν περίπου 55 και τον Ιανουάριο του 2016 στο 40. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, φέτος, ο δείκτης, που καταγράφει την εξέλιξη των ακυρώσεων, διαμορφώνεται σε επίπεδα χαμηλότερα του 2015.

Αντίστοιχα, στις ασφαλίσεις Ζημιών ο δείκτης ακυρώσεων περιορίζεται στη ζώνη του 50, όταν πέρυσι το Φεβρουάριο, λόγω των ακραίων συνθηκών στη διαπραγμάτευση και τον Ιούνιο λόγω του δημοψηφίσματος και της παρ΄ ολίγον εξόδου της Ελλάδος από το Ευρώ, ο δείκτης είχε εκτιναχθεί στα επίπεδα του 250.

Πλέον, στην ασφαλιστική αγορά φαίνεται να επικρατεί ηρεμία, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις ακυρώσεις, διότι σε επίπεδο παραγωγής οι ασφαλίσεις Ζωής κινούνται με αρνητικό πρόσημο (-2,6%) και τις ασφαλίσεις Υγείας να κρατούν ζωντανό τον κλάδο. Όσο για τις Γενικές ασφαλίσεις η αγορά είναι οριακά κάτω (-0,9%) με τα ασφάλιστρα Αυτοκινήτων να έχουν πάρει την κατηφόρα και τους λοιπούς κλάδους Ζημιών να κρατούν σε ισορροπία το σύνολο της κατηγορίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*