Η Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή και ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης

Στις 5 Οκτωβρίου ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή ο νόμος που κυρώνει τη Συμφωνία των Παρισίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Πρόκειται για την πρώτη πολυμερή συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που καλύπτει σχεδόν το σύνολο των εκπομπών παγκοσμίως.

Η εφαρμογή της συμφωνίας αναμένεται να προσφέρει επιχειρηματικές ευκαιρίες στην ΕΕ με την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής απόδοσης και την ανάπτυξη σχετικής τεχνολογίας για χαμηλές εκπομπές άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και την ενεργοποίηση διαδικασιών που επιταχύνουν τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στην καινοτομία και στον εκσυγχρονισμό σε όλους τους βασικούς τομείς.

Ειδικά για τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης και σχετικά με την εξεύρεση ενός τρόπου ώστε οι πλέον ευάλωτες χώρες να βοηθηθούν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η συμφωνία αναφέρει ότι οι τομείς συνεργασίας και διευκόλυνσης για την ενίσχυση της συνεννόησης, της δράσης και της υποστήριξης μπορεί να περιλαμβάνουν «εγκαταστάσεις ασφάλισης έναντι των κινδύνων, ομαδοποίηση των κλιματικών κινδύνων και άλλες λύσεις σχετικά με την ασφάλεια».

Διαβάστε περισσότερα στη σχετική εγκύκλιο της ΕΑΕΕ προς τους γενικούς διευθυντές και τους υπευθύνους του κλάδου περιουσίας των ασφαλιστικών εταιρειών: 326373_2016 – 201895 – Εγκύκλιοι.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*