Οι συντονιστές του δικτύου Agency της Interamerican με τους διευθυντές πωλήσεων

Interamerican: Δυναμική ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων με 550 νέους συνεργάτες το 9μηνο

Mε ιδιαίτερη επιτυχία υλοποιεί η Interamerican το σχέδιο «Genesis» για την ανάπτυξη του εταιρικού δικτύου πωλήσεων. Σε μια περίοδο κατά την οποία η ασφαλιστική διαμεσολάβηση από τα φυσικά δίκτυα βρίσκεται σε έντονα μεταβατική φάση προσαρμογής στις σύγχρονες συνθήκες της αγοράς, η εταιρεία υποστηρίζει με ένα φιλόδοξο σχέδιο την ενίσχυση του μεγάλου και ποιοτικού δικτύου των συνεργατών αποκλειστικής συνεργασίας (δίκτυο Agency), στο πλαίσιο της ισορροπημένης ανάπτυξης της διανομής με κάθε τρόπο που εξυπηρετεί τον πελάτη.

Επισημαίνεται ότι παράλληλα η Interamerican έχει αναπτύξει το δίκτυο συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών με 1.080 συνεργασίες, ενώ είναι πρωτοπόρος και κορυφαία στην αγορά στην απευθείας πώληση, μέσω της Anytime, η οποία καλύπτει το μισό περίπου πελατολόγιο της εταιρείας και ειδικότερα στον κλάδο ασφάλισης οχημάτων. Επίσης, η Interamerican διατηρεί τραπεζοασφαλιστική συνεργασία διανομής με την Τράπεζα Πειραιώς.

Με το «Genesis» η εταιρεία προσδοκά να διπλασιάσει τους ασφαλιστικούς συμβούλους του εταιρικού δικτύου έως το τέλος του 2018 και να τριπλασιάσει τη νέα παραγωγή υγείας. Κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου στο σύνολο της παραγωγής μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων της εταιρείας, που έφθασε τα 241 εκατ. ευρώ, το δίκτυο πωλήσεων Agency συνεισέφερε το 36%. Στο δίκτυο έχουν αναπτυχθεί φέτος 4 νέα γραφεία πωλήσεων και προγραμματίζεται να ξεκινήσουν έως το τέλος του έτους ακόμη 3 γραφεία.

Οι νέοι πιστοποιημένοι και με κωδικό συνεργάτες στο τέλος Σεπτεμβρίου από την αρχή του έτους αυξήθηκαν εντυπωσιακά (141%) σε σύγκριση με πέρυσι, φθάνοντας ήδη τους 515. Κατά τις προβλέψεις, η Interamerican θα ξεπεράσει τον στόχο της για φέτος, που είναι 600 νέοι συνεργάτες. Πέρυσι κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα η εταιρεία είχε εγγράψει στο δυναμικό της 214 νέους ασφαλιστικούς συμβούλους.

Επισημαίνεται ότι οι νέοι συνεργάτες αποδίδουν και σημαντική νέα παραγωγή ασφαλίσεων υγείας, που είναι ο παράλληλος στόχος του προγράμματος «Genesis», και στο σύνολο της νέας παραγωγής κατά το εννεάμηνο φθάνει το 17%. O δείκτης διατήρησης των νέων συνεργατών είναι ιδιαίτερα υψηλός, πάνω από το 97% κατά το πρώτο έτος συνεργασίας και 80% το δεύτερο έτος, ενώ και στην είσοδο-έξοδο η σχέση είναι πολύ θετική, με αντιστοιχία 2,2 εισερχομένων σε κάθε αποχώρηση.

Το επαγγελματικό περιβάλλον της INTERAMERICAN υποστηρίζει καθοριστικά την προσέλκυση των νέων συνεργατών με έναν σταθερό κανονισμό πωλήσεων τριετούς διάρκειας, πέρα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν οργανωτικά, λειτουργικά και σε επίπεδο κερδοφορίας και οικονομικής ευρωστίας την εταιρεία. Ο κανονισμός αφορά το συνολικό πλαίσιο αμοιβών και κινήτρων, χρηματοδοτεί με σημαντικά κεφάλαια την ανάπτυξη όλων των βαθμίδων του δικτύου (νέων συνεργατών, νέων unit managers και νέων γραφείων πωλήσεων) και είναι ανταποδοτικός στα παραγωγικά αποτελέσματα, σε όλες τις προϊοντικές γραμμές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*