ΝΝ: Προσφορά εξαγοράς για την Delta Lloyd

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο ολλανδικός ασφαλιστικός ομιλος ΝΝ κατέθεσε προσφορά εξαγοράς για την εγχώρια ανταγωνίστριά του Delta Lloyd, με τίμημα 5,3 ευρώ ανά μετοχή, ή 2,4 δισ. ευρώ συνολικά. Η τιμή αντανακλά premium 29% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της Delta Lloyd στο Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ την 4η Οκτωβρίου (4,12 ευρώ).

Οπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν της ΝΝ, στόχος είναι η δημιουργία ενός πολυσχιδούς ομίλου με ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά της Μπενελούξ (Βέλγιο-Ολλανδία-Λουξεμβούργο)  τόσο στις ασφάλειες ζωής όσο και στις γενικές ασφάλειας, έχοντας παράλληλα πρόσβαση σε ένα ισχυρό τραπεζικό δίκτυο (αυτό της ING που είναι  ο μεγαλύτερος μέτοχος της NN με ποσοστό 14,09%) και ελκυστική διεθνή παρουσία. “Ο συνδυασμός της Delta Lloyd με τις δραστηριότητες της ΝΝ σε Βέλγιο και Ολλανδία είναι πειστικός τόσο από στρατηγικής οσο και χρηματοοικονομικής πλευράς και θα αποβεί επωφελής για τους μετόχους και των δυο ομίλων…”

Η ΝΝ έχει καταθέσει την πρότασή της στο ΔΣ της Delta Lloyd και τους κάλεσε σε διαπραγματεύσεις. Η ΝΝ υπήρξε θυγατρική της ING,  η οποία αποσχίστηκε από τον μητρικό όμιλο και εισήχθη αυτόνομα στο Χρηματιστήριο το 2014. Εχει παρουσία σε πάνω από 18 χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) και απασχολεί 11.500 εργαζομένους. Για το β’ τρίμηνο του 2016, η ΝΝ εμφάνισε καθαρά κέρδη 335 εκατ. ευρώ και εισηγήθηκε την καταβολή ενδιάμεσου μερίσματος 0,6 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε συνολικό ποσό 195 εκατ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*