H Ergo και το (;) ενδιαφέρον της για Εθνική Ασφαλιστκή

Μόνο ακροθιγώς σχολιάζει η Ergo Ασφαλιστική το ενδεχόμενο διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο βαθμό βέβαια που ο μέτοχός της, η Εθνική τράπεζα, θα κινούσε τη διαγωνιστική διαδικασία.

Στελέχη της Ergo δήλωναν, προχθές, ότι σε αυτή τη φάση προτεραιότητα για τη διοίκηση αποτελεί η απορρόφηση της ATE Ασφαλιστική, η ενσωμάτωση του δικτύου της σε αυτό της Ergo και οι αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν από την εταιρεία σε ότι αφορά το άνοιγμά της σε δύο νέους κλάδους, της Ζωής και της Υγείας.

Ωστόσο, όμως, ξεκάθαρο «όχι» για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ergo στη διαγωνιστική διαδικασία, όποτε αυτή τεθεί σε ισχύ, δεν διατύπωσαν τα στελέχη της Ergo, ενώ σε ότι αφορά το ερώτημα του IW σχετικά με το κατά πόσο η εταιρεία συμμετέχει στον πρώτο – άτυπο διερευνητικό κύκλο επαφών και συζητήσεων που, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει ήδη αρχίσει για την Εθνική Ασφαλιστική, η απάντηση ήταν: «ουδέν σχόλιο».

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε για την ολοκλήρωση του deal περί εξαγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστική από την Πειραιώς, θεωρείται βέβαιο ότι δυσχεραίνει, έστω και μερικώς, ενδεχόμενες – νέες επιθετικές κινήσεις της Ergo για την εξασφάλιση μεγαλύτερων μεριδίων αγοράς. Υπό άλλες συνθήκες σήμερα η συγχώνευση θα είχε εκτελεστεί και η ergo θα μελετούσε απερίσπαστη τυχόν νέες κινήσεις στρατηγικής στη σκακιέρα της ασφαλιστικής αγοράς.

Και βέβαια, σε ότι αφορά την Εθνική Ασφαλιστική η Ergo έχει έναν πολύ σημαντικό λόγο να επιθυμεί μια δεύτερη σε σειρά εξαγορά: Το γεγονός ότι για τους κλάδους Υγείας και Ζώης δεν διαθέτει συνέργειες στο bancassurance, με άλλα λόγια δεν συνεργάζεται με κάποια από τις συστημικές τράπεζες για την πώληση ασφαλιστικών προγραμμάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*