Crowdhackathon #Insurance: Μεγάλο ενδιαφέρον για την εκδήλωση στις 1 και 2 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη

Του Νίκου Σακελλαρίου

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η εγγραφή των ενδιαφερομένων για το πρώτο Crowdhackathon#Insurance, τον διήμερο διαγωνισμό καινοτομίας που θα λάβει χώρα στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2016 στο INNOVATHENS – Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products – MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης.

Το Crowdhackathon#Insurance 2016 διοργανώνεται από την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, την Ethos Media και το INNOVATHENS στο πλαίσιο της δράσης ανοικτής καινοτομίας Crowdhackathon.

H εκδήλωση απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον ασφαλιστικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, μαθητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος και να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και οικονομία μέσα από τον κρίσιμο και σημαντικό κλάδο των ασφαλειών.

Οι διαγωνιζόμενοι θα σχηματιστούν σε ομάδες προκειμένου να μπορούν στο χρονικό πλαίσιο των 36 περίπου ωρών που δίνεται να αναπτύξουν την εφαρμογή τους σε βαθμό Minimum Viable Product MVP ή/και επιχειρησιακές λύσεις για τον τομέα της ασφάλισης και τις σχετικές υπηρεσίες με τεχνολογίες web ή/και mobile που γνωρίζουν.

innovathens-23987

Oι στόχοι της διοργάνωσης

  • Να αναπτυχθούν καινοτόμες και χρήσιμες εφαρμογές, καθώς και επιχειρησιακά μοντέλα που παράγουν αξία για τους χρήστες, τους οργανισμούς και τις εταιρείες που θα τις αξιοποιήσουν, στις ακόλουθες κατηγορίες:

α. Εφαρμογές που έχουν στόχο την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας μέσα από τον τομέα της ασφάλισης – Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και start ups.

β. Καινοτομία μέσα από τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών – Insurance innovation.

γ. Εφαρμογές που προωθούν την κοινωνική καινοτομία και αλληλεγγύη – Social innovation – Social solidarity.

  • Να αξιοποιηθούν οι γνώσεις, η εμπειρία προγραμματιστών, νέων επιχειρήσεων, ομάδων και στελεχών για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών.
  • Να προκληθεί ενδιαφέρον σε νέους δυναμικούς ανθρώπους ώστε συμμετοχικά και συνεργατικά να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος της οικονομίας και των καταναλωτών.
  • Να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή start up εταιρεία που θα συμβάλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας.
  • Να αποκτήσουν οι διαγωνιζόμενοι δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν σωστά και να μετατρέψουν μια ιδέα που λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα σε εφαρμογή, σε συνθήκες πίεσης χρόνου και με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων από την αγορά.
  • Να δικτυωθούν οι νέοι developers και οι επιχειρηματίες με έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου.

Βραβεία

Η διοργάνωση προσφέρει στις τρεις πρώτες ομάδες χρηματικά βραβεία ως εξής:

  • 1ο βραβείο: 2.000 ευρώ
  • 2ο βραβείο: 1.500 ευρώ
  • 3ο βραβείο: 1.000 ευρώ

Περισσότερα βραβεία θα ανακοινώνονται στον δικτυακό τόπο του διαγωνισμού.

Τόπος και χρόνος

Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016.

Συμμετοχή

Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν για όλους. Υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις ανά ρόλο, για τις οποίες ισχύει το μοντέλο «first come, first served». Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται προηγουμένως εγγραφή μέσω της πλατφόρμας της διοργάνωσης.

Ποιοι και πώς συμμετέχουν

Στο Crowdhackathon υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής με τους ακόλουθους ρόλους:

  • Διαγωνιζόμενοι για υλοποίηση των εφαρμογών. Μπορεί να είναι προγραμματιστές, αναλυτές, designers, σύμβουλοι κ.ο.κ. Διαγωνίζονται σε ομάδες 2-5 ατόμων (επιθυμητό).
  • Μέντορες για καθοδήγηση και υποστήριξη των διαγωνιζομένων.
  • Εθελοντές για υποστήριξη της διοργάνωσης.
  • Επισκέπτες. Μπορεί να είναι στελέχη από εταιρείες, φορείς του δημοσίου τομέα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Δεν διαγωνίζονται, αλλά παρακολουθούν τα στάδια υλοποίησης, τις παρουσιάσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις.
  • Πάροχοι δεδομένων (data owners). Φορείς που θα διαθέσουν δεδομένα για αξιοποίηση και μπορούν να προέρχονται από τον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.
  • Δημοσιογράφοι.

Χρονοδιάγραμμα και τεχνικές προδιαγραφές

Ολοκλήρωση εγγραφών μέχρι την κάλυψη των θέσεων, με το μοντέλο «first come, first served».

Επικοινωνία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*