ATE-Ergo: Ένας χρόνος για πλήρη ενοποίηση

Φουλ τις μηχανές της για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της ενοποίησής της με την ΑΤΕ Ασφαλιστική έχει βάλει η Ergo Ασφαλιστική, μετά την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς της εταιρείας από την Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, η όλη διαδικασία, η οποία κρίνεται αρκετά πολύπλοκη και με υψηλό βαθμό δυσκολίας λόγω του γεγονότος ότι η Ergo Ασφαλιστική δεν έχει προϊστορία στις Ασφαλίσεις Ζωής, εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περί τον έναν χρόνο.

Στο μεταξύ, η Ergo θα παρουσιάσει τον πρώτο ενοποιημένο ισολογισμό της με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2016, ενώ τα στελέχη της εξετάζουν ήδη τη στρατηγική την οποία θα ακολουθήσουν ώστε η προσπάθεια ενοποίησης να εξασφαλίσει στον όμιλο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάθε απόφαση για τα πρώτα βήματα της Ergo στις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας θα υλοποιούνται σε συνεννόηση με τη γερμανική μητρική. Ψηλά στην ατζέντα της εταιρείας βρίσκονται ζητήματα σχετικά με τις κινήσεις που θα γίνουν στο πεδίο των δικτύων κατά το κρίσιμο διάστημα της ενοποίησης, ώστε όχι μόνο να μη χαθούν συνεργάτες, αλλά και να προστεθούν νέοι από τον ανταγωνισμό.

Τέλος, ένα ακόμη κρίσιμο ζήτημα το οποίο μπαίνει στην ατζέντα της καθημερινότητας και για τις δύο εταιρείες είναι το πώς θα ταιριάξουν οι κουλτούρες δύο διαφορετικών συστημάτων. Όπως τονίζεται στο IW, πρόκειται για πεδίο στο οποίο θα επενδυθεί πολύς χρόνος.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*