Munich Re, SCOR, Swiss Re: Η μάχη των εμπορικών βιομηχανικών κινδύνων μόλις ξεκίνησε

της Ελενας Ερμείδου

Munich Re, SCOR και Swiss Re άνοιξαν τα «χαρτιά» τις προηγούμενες ημέρες στο Rendez-Vous 2016  de Septembre στο Μόντε Κάρλο. Στοχεύουν να επεκταθούν περαιτέρω το κομμάτι των εμπορικών και βιομηχανικών ασφαλίσεων με την την έκδοση νέων προϊόντων «κλειδιά» για την ανάπτυξη τους, όπως είναι τα προϊόντα κάλυψης cyber κινδύνων και διακοπής λειτουργιών της εφοδιαστικής αλυσίδας. Εξαίρεση στο κανόνα αποτελεί η Hannover RE η οποία αποτελεί μέρος της Talanx Group

Η παραδοσιακή αντασφαλιστική αγορά δείχνει κάποια σημάδια σταθεροποίησης μετά από χρόνια χαλάρωσης, αλλά δεν διακρίνεται ισχυρή δυναμική ανάπτυξης σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο Μόντε Κάρλο.

Μηνύματα αισιοδοξία εκπέμπει η SCOR, σύμφωνα με την οποία, η αντασφαλιστική αγορά μπορεί να πιάσει ρυθμούς  και μέχρι και 20% τα επόμενα χρόνια. Η SCOR διαθέτει τριετές πλάνο μέσω της SCOR Business Solutions (SBS) η οποία κατέχει μερίδιο13% των συνολικών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων. Το κομμάτι αυτό φαίνεται να προεξοφλεί ανάπτυξη για την εταιρεία.

Η Munich Re’s στο ετήσιο συνέδριο των αντασφαλιστών στο Μόντε Κάρλο επικεντρώθηκε στην δυναμική του θεσμού της ασφάλισης, στην καινοτομία και στην έκδοση νέων προϊόντων. Για μία ακόμα φορά, η Munich Re δεν εστίασε τόσο στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά αντασφαλειών και στην υπέρ προσφορά κεφαλαίων όσο στις ευκαιρίες που προδιαγράφονται σε εμπορικούς κινδύνους και άλλα.

Η Swiss Re έχει αναπτύξει τις βιομηχανικές και εμπορικές ασφαλίσεις μέσω του της Swiss Re Corporate Solutions (SRCS). Στα μέσα του έτους ανακοίνωσε ότι η παραγωγή της διαμορφώθηκε στα $975 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο 2016 έναντι $973 εκατομμυρίων το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Εξαίρεση στο κανόνα αποτελεί η Hannover Re η οποία δια στόματος του CEO Ulrich Wallin τόνισε ότι δεν έχει κάνει σχέδια να αναπτύξει περαιτέρω το κομμάτι βιομηχανικών και εμπορικών ασφαλίσεων. Αυτό δεν εκπλήσσει με το δεδομένο ότι η Hannover Re αποτελεί μέρος της   Talanx Group στην οποία ανήκει η HDI Global.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*