Μόντε Κάρλο: Αντασφαλιστικές στο κυνηγί του θησαυρού για mega deals

της Ελενας Ερμείδου

Το παιχνίδι στην αγορά ορίζουν οι μεγάλες αντασφαλιστικές έχοντας βάλει μεταξύ των άλλων «πλώρη» για μεγάλα deals. Μεταξύ αυτών, η Swiss Re μέσω της Admin Re, και η Axis Capital. Η είδηση προέκυψε από το συνέδριο των αντασφαλιστικών στο Μόντε Κάρλο όπου και οι δύο κολοσσοί δηλώνουν έτοιμοι «χτυπήσουν» και να κλείσουν deal αξίας δισεκατομμυρίων σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Swiss Re, μέσω της Admin Re, διεξάγει ήδη συνομιλίες με πιθανούς πωλητές, και όπως δηλώνει ο David Cole, CEO της Swiss RE,οι συζητήσεις γίνονται με αντασφαλιστές μεγάλου μεγέθους. Δίνοντας μία τάξη μεγέθους, ο David Cole, ανέφερε την εξαγορά της Guardian Financial Services το 2015 από την Admin Re αξίας £1,6 δισεκατομμυρίων.

Η Admin Re ψάχνει να κλείσει συμφωνίες με το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και όχι μόνο καθώς βλέπει ανοίγματα και στην Ευρώπη.

«Υπάρχουν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες που έχουν πέσει στην αντίληψη μας και συζητάμε», δήλωσε από το Μόντε Κάρλο ο CEO της δεύτερης μεγαλύτερης αντασφαλιστικής στο κόσμο.

Στο μεταξύ και η  Axis Capital ψάχνει να αναπτυχθεί μέσω μεγάλων συναλλαγών συγκρίσιμων με της PartnerRe που δεν είχε αίσιο τέλος.

Ο CEO της Axis Albert Benchimol δήλωσε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να κάνει τα πάντα για ένα deal του βεληνεκούς μεταξύ 3 – 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η  PartnerRe. ο ίδιος δήλωσε ότι έχει δείξει ενδιαφέρον κάτω από κάποιες περιστάσεις.

Η Axis από την άλλη πλευρά ενδιαφέρεται να εξαγοράσει μικρότερες επιχειρήσεις όχι απαραιτήτως του ιδίου κλάδου.

Σε ό,τι αφορά την  Hannover Re, ο CEO Ulrich Wallin δήλωσε ξεκάθαρα ότι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται προς το παρόν για καμία τέτοιου είδους συναλλαγή, ωστόσο έχει την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν περισσότερες συναλλαγές απ’ ότι στο παρελθόν στο κλάδο των αντασφαλειών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*