Καθ’ οδόν νέα κεφάλαια στην αγορά

της Ελενας Ερμείδου

Καθ’ οδόν είναι το 60o  Monte Carlo Reinsurance Rendez vous με το διεθνή οίκο αξιολόγησης για τις (αντ)ασφαλιστικές  ΑΜ Best να αναμένει αύξηση της προσφοράς εναλλακτικών αντασφαλιστικών κεφαλαίων στην αγορά. Το θέμα της πλεονάζουσας προσφοράς κεφαλαίων βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της διεθνούς αντασφαλιστικής αγοράς τα τελευταία χρόνια.

«Τα επόμενα συμβάντα σοβαρών φυσικών καταστροφών θα είναι και το πρώτο τεστ για τους διαχειριστές των ILS. Το πώς θα τα διαχειριστούν παραμένει άγνωστό, αν θα υπάρξει νέα προσφορά κεφαλαίων,  η ιστορία έχει δείξει ότι νέα κεφάλαια εισρέουν στην αγορά» σε αυτές τις περιπτώσεις, αναφέρει η AM Best.

Σύμφωνα με την  AM Best η νέα προσφορά κεφαλαίων είναι πιο πιθανό να προέλθει από τις αγορές κεφαλαίων παρά από την παραδοσιακή αντασφαλιστική αγορά.

Είναι θεμιτό τα νέα κεφάλαια να μπουν στην αγορά αμέσως μετά από ένα καταστροφικό γεγονός καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν περιπτώσεις αυξήσεων τιμών και να αντικαταστήσουν το κενό των κεφαλαίων.

Πολλοί αναρωτιούνται για την προέλευση των κεφαλαίων αυτών. Η AM Best ξεκαθαρίζει στην ανάλυση της ότι τα κεφάλαια αυτά θα προέλθουν από την αγορά των ILS.

H είσοδος νέων κεφαλαίων στην αγορά μετά από ένα καταστροφικό συμβάν προεξοφλεί την σταθερότητα στην αγορά και επίσης καλύπτει τα κενά που δημιουργούνται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*