Generali και Progressive ανακοινώνουν συνεργασία έρευνας-ανάπτυξης στον τομέα της τηλεματικής

Ο Όμιλος Generali και ο Όμιλος Ασφαλιστικών Εταιρειών Progressive, μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών στον τομέα της τηλεματικής στην ασφάλιση αυτοκινήτου, σύναψαν συνεργασία έρευνας και ανάπτυξης (RnD), ώστε να βελτιώσουν τις δυνατότητες τους στην ανάλυση δεδομένων και να δημιουργήσουν νέες προϊοντικές λύσεις.

Χάρη στην παρούσα συμφωνία, οι δύο Όμιλοι θα μοιραστούν την τεχνογνωσία τους στην τηλεματική, ώστε να επωφεληθούν από κοινού με τη δημιουργία συνεργιών. Αξιοποιώντας την εμπειρία τους ως πρωτοπόροι στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται, η Generali και η Progressive θα αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τα συστήματα ανάλυσης καταναλωτικής συμπεριφοράς, με σκοπό να εξερευνήσουν μια νέα γενιά εξατομικευμένων λύσεων στον τομέα τηλεματικής αυτοκινήτου, που θα ανταμείβουν όσους οδηγούν με ασφάλεια, βοηθώντας τους να βελτιώσουν περαιτέρω την οδήγησή τους μέσω εξατομικευμένης επικοινωνίας και ανατροφοδότησης.

Ο Valter Trevisani, Chief Insurance Officer του Ομίλου Generali, δήλωσε: «Η συνεργασία με την Progressive επιτρέπει στην Generali να επιταχύνει την εκτέλεση της στρατηγικής της, όσον αφορά τη συνδεδεμένη ασφάλιση (Connected Insurnace) και την ανάλυση δεδομένων (Advanced Analytics). Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με μία κορυφαία εταιρία, όπως η Progressive, θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα στην αναβάθμιση των προϊόντων μας και στην ανάλυση δεδομένων, υποστηρίζοντας έτσι την περαιτέρω βελτίωση της τεχνικής μας απόδοσης».

Ο Pat Callahan, Personal Lines President της Progressive, δήλωσε: «Η Progressive υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση telematics στην αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου, στις ΗΠΑ, ενώ συνεχίζουμε να αναζητούμε πελατοκεντρικές βελτιώσεις στις υπάρχουσες υπηρεσίες μας. Οι καταναλωτές επιλέγουν όλο και πιο συχνά την ένταξή τους στο εθελοντικό μας πρόγραμμα Snapshot και γνωρίζουμε ότι τα βασικά οδηγικά χαρακτηριστικά –όπως τα πραγματικά χιλιόμετρα οδήγησης, το φρενάρισμα και η ώρα της ημέρας κατά την οποία οδηγούν– μπορεί να έχουν περισσότερη από τη διπλάσια προγνωστική δύναμη έναντι των παραδοσιακών ασφαλιστικών παραμέτρων, όπως π.χ. το δημογραφικό προφίλ του οδηγού, η μάρκα και το μοντέλο ή το έτος κυκλοφορίας του ασφαλισμένου οχήματος. Η διεθνής συνεργασία με την Generali μάς επιτρέπει να επεκτείνουμε και να εμβαθύνουμε τις γνώσεις μας σχετικά με τους πελάτες, προκειμένου να βοηθήσουμε τους προσεκτικούς οδηγούς να εξοικονομήσουν ακόμη περισσότερα χρήματα μέσω του Snapshot».

Στη Ευρώπη ο Όμιλος Generali κατέχει ηγετική θέση στην τηλεματική στον κλάδο του αυτοκινήτου και στην Ιταλία το 2011 ήταν ο πρώτος που εισήγαγε μια ασφαλιστική λύση pay-how -you-drive, μέσω της εταιρείας direct ασφάλισης Genertel, η οποία ανήκει στον Όμιλο. Η Generali έχει περισσότερα από 1 εκατομμύριο συμβόλαια, μόνο στην Ιταλία, με μια ευρεία γκάμα λύσεων, προσαρμοσμένων σε διαφορετικές ομάδες πελατών: από λύσεις βασισμένες στη χιλιομετρική απόσταση, μέχρι λύσεις βασισμένες σε συμπεριφορικές παραμέτρους, οι οποίες είναι διαθέσιμες τόσο μέσω των συνεργατών της όσο και μέσω direct καναλιών. Στα μέσα του 2015 η Generali εξαγόρασε τη MyDrive Solutions, μια βρετανική start-up που ιδρύθηκε το 2010 και θεωρείται κορυφαία στη δημιουργία εργαλείων ανάλυσης οδηγικών προφίλ, με σκοπό το σχεδιασμό καινοτόμων και εξατομικευμένων προϊόντων με ευνοϊκή τιμολόγηση για τους συνετούς οδηγούς.

O Όμιλος Progressive είναι ο ηγέτης των ΗΠΑ στην ασφάλιση βάσει χρήσης (usage-based insurance). Από την παρουσίαση της πρώτης του ασύρματης συσκευής τηλεματικής, το 2008, πάνω από 4 εκατομμύρια οδηγοί έχουν δοκιμάσει το Snapshot και κατά την περίοδο αυτή ο Όμιλος έχει συγκεντρώσει δεδομένα για περισσότερα από 15 δις χιλιόμετρα οδήγησης. Το Snapshot είναι ένα εθελοντικό εκπτωτικό πρόγραμμα, με το οποίο οι οδηγοί μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα στην ασφάλιση αυτοκινήτου τους κοινοποιώντας τις οδηγικές συνήθειές τους στην Progressive. Οι ασφαλισμένοι που οδηγούν λιγότερο, με πιο ασφαλή τρόπο και κατά τις ασφαλέστερες ώρες της ημέρας είναι πιο πιθανό να έχουν έκπτωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*