Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει “υπέρηχο” στο ΕΣΥ

Νέα στοιχεία για την κατάσταση των δημόσιων δομών υγείας απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας δημοσιεύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Είκοσι μία (21) σελίδες με συγκεντρωτικά στοιχεία (επισυνάπτονται) για Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας, επιβεβαιώνουν την “κατάρρευση” του συστήματος, που λειτουργεί στα όρια της ασφάλειας, αφού τόσο οι προσλήψεις όσο και η κρατική χρηματοδότηση δεν φτάνουν “ούτε για ζήτω”.

“Ο Υπουργός Οικονομικών σε άπταιστα ελληνικά λέει ότι εφαρμόζει λεπτομερώς τα Μνημόνια και οι Υπουργοί Υγείας στον κόσμο τους, λένε ότι εφαρμόζουν παράλληλο πρόγραμμα. Ποιο είναι το παράλληλο πρόγραμμα;” διερωτάται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος.

giannakos“Λένε αρλούμπες μόνο για την επικοινωνία. Αυξάνουν τις Δημόσιες Δαπάνες υγείας λένε, τη στιγμή που κατρακύλησαν στο 5% του ΑΕΠ. Προσλαμβάνουν προσωπικό λένε. Αυτοδιαψεύδονται, καθότι το προσωπικό του ΕΣΥ επί των ημερών του κου Τσίπρα λιγόστεψε 4.050. Λειτουργούν κλινικές χωρίς ειδικευμένους ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Κλινικές φαντάσματα. Αυξάνουν την κρατική χρηματοδότηση λένε εφέτος στα Νοσοκομεία. Και όμως αυτοδιαψεύδονται από τους προϋπολογισμούς 2015, 2016 του Υπουργείου Υγείας, που υπογράφει ο ίδιος ο κος Ξάνθος. Έχουν επάρκεια υλικών οι μονάδες του ΕΣΥ λένε. Και όμως οφείλουν 1,5 δις ληξιπρόθεσμα (δικά τους στοιχεία). Το ΕΣΥ συντηρείται από εράνους, παροχές, δωρεές και συναυλίες. Φτάσανε σε σημείο οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους να υποχρεώνονται να φέρουν μαζί τους τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν. Ιατρικά μηχανήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας, δεν υπάρχουν ΜΕΘ, κλειστά χειρουργεία, υπολειτουργούν τα σαράβαλα ασθενοφόρα χωρίς πληρώματα, η πρωτοβάθμια περίθαλψη κατέρρευσε και πληρώνεται εξ ολοκλήρου από τους πολίτες, και η Ψυχική Υγεία ψυχορραγεί. Πεθαίνουν άνθρωποι και ζητάνε χειροκρότημα. Δεν θα το ’χουν!!!” τονίζει ο κος Γιαννάκος.

“Συνεχίζουμε τον αγώνα σωτηρίας του ΕΣΥ από τα εγκαίνια της ΔΕΘ” καταλήγει, καλώντας τους εργαζόμενους και τους πολίτες σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ στις 9 και 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη (εδώ).

2084 ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ – ΣΑΠΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*