Υπογράφεται η συμφωνία ΑΤΕ Ασφαλιστική – ERGO

Υπογράφεται σήμερα ή αύριο η ολοκλήρωση συμφωνίας ΑΤΕ Ασφαλιστικής – ERGO μετά από καθυστερήσεις και παλινωδίες δύο ετών.

H παρατεταμένη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής είχε προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα τόσο στις συμβάσεις  εργασίας όσο και στο καθεστώς πωλήσεων.  Ο αγοραστής φέρεται να ήθελε  να υιοθετήσει νέα εργασιακά μέτρα τα οποία θα ψηφιστούν και θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο 2016 προκειμένου να επιτύχει ακόμη χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.

Παράλληλα, πρόσφατα και στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της συμφωνίας της πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στην ERGO ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση όλων των αποθεματικών  της ΑΤΕ Ασφαλιστικής,  ύψους 430 Εκατ. ευρώ στην γερμανική HSBC μετά από απόφαση του υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα λόγω των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων.

Υπενθυμίζεται ότι η  Τράπεζα Πειραιώς και η γερμανική Ergo (Ντύσσελντορφ)  είχαν  συμφωνήσει τον Αύγουστο 2014 στην πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από την Πειραιώς στην Ergo έναντι 92 εκατ. Ευρώ.  Οι γερμανοί προέβαλαν διάφορες αξιώσεις (απεμπλοκή από τη Ρουμανία) , να υπάρξει σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα (Ιούνιο 2015)   προχώρησαν σε  ενδελεχή έλεγχο των λογιστικών καταστάσεων και των αποθεμάτων  και από τον Δεκέμβριο 2015 ασχολούνται με ασήμαντες λεπτομέρειες.

Τα ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας στις 31 Δεκεμβρίου 2015 ανήλθαν σε 112,7 εκατ. Ευρώ ., έναντι  88,9 εκατ. Ευρώ.  στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Tα Μικτά Δουλευμένα Ασφάλιστρα ανήλθαν σε 125,8 εκατ. Ευρώ   έναντι  139,6 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης  περυσινής περιόδου, σημειώνοντας μείωση 9,9%. Αυτό οφείλεται κυρίως στην μείωση της παραγωγής  των ασφαλίσεων κατά ζημιών. Ειδικότερα, από τα συνολικά μικτά δουλευμένα ασφάλιστρα, τα  31,3 εκατ. ευρώ αντιστοιχούσαν στις ασφαλίσεις Ζωής (2014: Ευρώ 32,8 εκ.) και  94,5 εκατ. Ευρώ  αντιστοιχούσαν στις  ασφαλίσεις κατά Ζημιών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*