Αναστέλλεται η εφαρμογή των νέων κανόνων παραπομπής διαγνωστικών εξετάσεων

Τη μετάθεση της έναρξης ισχύος των νέων Κανόνων Παραπομπής Διαγνωστικών Εξετάσεων αποφάσισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Virus.

Με απόφαση που υπεγράφη στις 22 Ιουλίου αλλά δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το βράδυ της 27ης Ιουλίου και αναρτήθηκε στη Διαύγεια το πρωί της επομένης, ο Π. Πολάκης τροποποιεί την αρχική απόφαση με την οποία ορίζονται αυστηροί κανόνες για την ηλεκτρονική παραπομπή των διαγνωστικών εξετάσεων (εδώ).

Οι νέοι αυτοί κανόνες θα έπρεπε να τεθούν σε ισχύ από 21 Ιουλίου, όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Virus η ηλεκτρονική εφαρμογή τους από την ΗΔΙΚΑ δεν ήταν έτοιμη εγκαίρως και, μάλιστα, δεν θα ήταν έτοιμη έως τον Οκτώβρη(εδώ).

Όπως προκύπτει, δε, δύο ημέρες μετά την ανάρτηση του ΦΕΚ υπήρξε προφορική εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για πάγωμα της εφαρμογής. Έτσι, σύμφωνα με τη νέα Απόφαση, η νέα ημερομηνία έναρξης ισχύος των Κανόνων είναι η 1η Νοεμβρίου.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, με απόφασή του, θα μπορεί να τροποποιεί τα ποσοστά εκπτώσεων βάσει των οποίων θα αποζημιώνει ο Οργανισμός τους γιατρούς.

Αξίζει, πάντως, να τονίσουμε πως επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο για τη μετάθεση της έναρξης ισχύος δεν υπήρξε, με το μεγαλύτερο μέρος των γιατρών να είναι απλά στο σκοτάδι (εδώ)…

νεαYA_Κανόνες Παραπομπής Διαγνωστικών Εξετάσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*