Η ΑΧΑ στο πλευρό της επιστήμης για την αύξηση του μέσου όρου ζωής που παρατηρείται παγκοσμίως

Ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις που προκύπτουν από το παγκόσμιο φαινόμενο της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και με στόχο πάντα την πρόληψη, η ΑΧΑ συμμετέχει ενεργά στην εξεύρεση λύσεων για τις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ, η παγκόσμια πρωτοβουλία για την υποστήριξη της ακαδημαϊκής έρευνας, στηρίζει 49 προγράμματα για σχετικά ζητήματα επενδύοντας συνολικά 21 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, το Ταμείο Ερευνών συμβάλλει στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της επιστημονικής έρευνας, σε συνεργασία με το διεθνούς κύρους επιστημονικό περιοδικό «Scientific American» και την αντίστοιχη γαλλική έκδοσή του «Pour la Science». Με τον τρόπο αυτό προωθεί το έργο των επιστημονικών προγραμμάτων που υποστηρίζονται και ήδη 5 εικονογραφημένα άρθρα με απλές πληροφορίες για σύνθετα επιστημονικά ζητήματα έχουν δημοσιευτεί στα δύο περιοδικά.

Τα πέντε άρθρα περιγράφουν τα έργα των παρακάτω διακεκριμένων επιστημόνων:

  • Abdul Barakat, καθηγητή στο Ecole Polytechnique του Palaiseau και κατόχου της έδρας Καρδιαγγειακής Μηχανικής ΑΧΑ, ο οποίος έχει αναπτύξει έξυπνα «μπαλονάκια» (stents) που παρακολουθούν την αποκατάσταση των αρτηριών. (http://bit.ly/29WoNmn)
  • Miia Kivipelto, καθηγήτριας στο Τμήμα Νευροβιολογίας, Επιστημών Φροντίδας και Κοινωνίας του Karolinska Institutet στη Σουηδία, με ερευνητικό έργο που αφορά την επιβράδυνση της νοητικής ανικανότητας των ηλικιωμένων ατόμων, μειώνοντας τον κίνδυνο άνοιας. (http://bit.ly/2amJw13)
  • Carol Jagger, καθηγήτριας Επιδημιολογίας του Γήρατος στο Newcastle University της Μ. Βρετανίας, η οποία μελετά τους παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του μέσου όρου ζωής των ανθρώπων με καλύτερες συνθήκες υγείας. (http://bit.ly/2ar6YwQ)
  • Pierre Vanderhaeghen, καθηγητή στο Université Libre de Bruxelles του Βελγίου και κατόχου της έδρας Νευροεπιστήμης και Μακροζωίας AXA, του οποίου η έρευνα περιλαμβάνει τη χρήση βλαστοκυττάρων για τη θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών. (http://bit.ly/2a69AfL)
  • Manami Inoue, επικεφαλής του τμήματος Υγείας και Ανθρώπινης Ασφάλειας AXA στο Tokyo University της Ιαπωνίας, που συμβάλλει στην αποκρυπτογράφηση των μυστικών μακροζωίας των Ιαπώνων. (http://bit.ly/2a7TztM)

Το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ δημιουργήθηκε το 2007 με στόχο την υποστήριξη δύσκολων και απαιτητικών ερευνητικών προγραμμάτων και την προώθηση των αποτελεσμάτων τους στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Στα 9 χρόνια λειτουργίας του έχει επενδύσει περισσότερα από 149 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη 492 ερευνητικών προγραμμάτων σε 33 χώρες και έχει συμβάλει σημαντικά στην ενδυνάμωση της επιρροής της επιστημονικής κοινότητας σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον, την υγεία και την κοινωνικοοικονομική ανάλυση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*