Απαγορεύτηκε η έκδοση νέων συμβολαίων και πληρωμών στην Enterprise Insurance

H Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ (Gibraltar Financial Services Commission – GFSC) ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι αποφάσισε σήμερα να λάβει μέτρα κατά της ασφαλιστικής εταιρίας Enterprise Insurance Company Plc.

Τα μέτρα αφορούν την απαγόρευση έκδοσης νέων συμβολαίων και την παύση πληρωμών, εν αναμονή της κατάθεσης αίτησης για διορισμό προσωρινού εκκαθαριστή στην εταιρία, καθώς, όπως αυτή ενημέρωσε την GFSC, δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις φερεγγυότητας και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση. Η Enterprise Insurance Company Plc εδρεύει στο Γιβραλτάρ και δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα.

Η GFSC ενημέρωσε επίσης την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (European Insurance and Occupational Pensions Authority – EIOPA), καθώς και τις εποπτικές αρχές όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, στις οποίες έχει παρουσία η εταιρία Enterprise Insurance Company Plc. Στην Ελλάδα, για τον κλάδο υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία χερσαίων αυτοκίνητων οχημάτων, η εν λόγω ασφαλιστική εταιρία έχει ορίσει ως ειδικό αντιπρόσωπο την Enterprise Hellas Ε.Π.Ε.

 

  • Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην GFSC στο τηλέφωνο 00 350 200 40284 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση enterprisepolicyholders@fsc.gi  ή απευθείας στην εταιρία Enterprise Insurance Company Plc στο τηλέφωνο 00 350 200 50150.

One comment

  1. Δεν είναι δυνατόν να είστε όλοι σας τόσο άσχετοι περί των ασφαλιστικών. Κατά συνέπεια υπάρχει δόλος πίσω από τις οιμωγές σας περί των ΕΠΥ. Κανένας υφιστάμενος πελάτης της Enterprise δεν έχασε το παραμικρό από την ασφάλεια των καλύψεων του. Διότι στην Ευρώπη οι ασφαλιστικές εταιρείες κάνουν run-off σε συνεργασία με την κατά τόπους εποπτική αρχή και δεν έχουν ανακλήσεις αδειών όπως στην Ελλάδα, ώστε να κάνουν μικροπολιτική οι ισχυροί της ασφαλιστικής αγοράς στην πλάτη ασφαλισμένων και διαμεσολαβητών.
    Κάποια στιγμή να πάψουν και οι μπούρδες περί των Επικουρικών Ταμείων και την συμμετοχή τους στην συνθήκη του 2012 για την επανείσπραξη μέρους των καταβληθέντων αποζημιώσεων από το Επικουρικό της χώρας υποδοχής. Όλοι γνωρίζουν ότι τα όποια απόνερα του run-off θα τα υποστούν οι αντασφαλιστές. Το πρώτο που ζητάει η ΤτΕ από ένα νεοεισερχόμενο ΕΠΥ στην Ελληνική αγορά είναι η σύμβαση αντασφάλισης.
    Σοβαρευτείτε λοιπόν όλα τα μεγαλοστελέχη και οι επαΐοντες της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και φροντίστε να ρίξετε τα διοικητικά σας έξοδα και δαπάνες και σταματήστε να τα ρίχνετε στους διαμεσολαβούντες και να πετσοκόβετε συνέχεια τις προμήθειες τους.
    Φτάνει πιά με τις μπαρούφες σας. ΕΛΕΟΣ!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*