Ένταξη πρώτου Εταιρικού Ομολόγου στην Εναλλακτική Αγορά – MLS Πληροφορική

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχτηκε την MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ στην τελετή Λήξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου την Τρίτη 19 Μαΐου 2016, με την ευκαιρία της ένταξης προς διαπραγμάτευση του πρώτου Εταιρικού Ομολόγου στην Εναλλακτική Αγορά.

Το Εταιρικό Ομόλογο εγκαινίασε την Κατηγορία Σταθερού Εισοδήματος της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η οποία λειτουργεί με τη μορφή Πολυμερούς Μηχανισμού Διαπραγμάτευσης σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3606/2007.

Συνολικά εκδόθηκαν και διαπραγματεύονται 400 κοινές ονομαστικές ομολογίες, ονομαστικής αξίας και τιμής διάθεσης 10.000 ευρώ η κάθε μία. Οι ομολογίες προέκυψαν από την έκδοση Κοινού Εταιρικού Ομολόγου συνολικού ποσού 4 εκατ. ευρώ, διάρκειας 4 ετών και σταθερού επιτοκίου 5,30% ετησίως. Οι ομολογίες διατέθηκαν μέσω Ιδιωτικής Τοποθέτησης με σύμβουλο έκδοσης του Εταιρικού Ομολόγου την BETA ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ.

Το Πληροφοριακό Έγγραφο είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.athexgroup.gr) στο σύνδεσμο, της Εταιρείας (www.mls.gr) καθώς επίσης και του Συμβούλου Έκδοσης ΒΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ. (www.betasecurities.gr).

Με την ευκαιρία της ένταξης προς διαπραγμάτευση του πρώτου Εταιρικού Ομολόγου στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, τόνισε μεταξύ των άλλων: «Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχεται σήμερα το εταιρικό ομόλογο της MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, το πρώτο που εντάσσεται στην Εναλλακτική Αγορά. Στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον, αναλαμβάνονται σημαντικές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του ρόλου της Κεφαλαιαγοράς στη χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ελπίζουμε ότι η ένταξη σήμερα του εκδοθέντος από την MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ομολόγου στην ΕΝ.Α. θα αποτελέσει την απαρχή για μια αποτελεσματική αγορά εταιρικών ομολόγων στην Ελλάδα.».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*