Αllianz, logo, λογότυπο, σημαίες

Συνεργασία Allianz με το Συμβούλιο της Αγίας Εδρας στο Βατικανό

της Ελενας Ερμείδου

To Συμβούλιο της Αγίας Εδρας του Ποντίφικα για τον Πολιτισμό (PCC) και η Allianz ανακοίνωσαν από κοινού χτες 14 Ιουλίου ότι η Allianz αποτελεί Ιδρυτικό Μέλος της «Υπηρεσίας του Αθλητισμού» που θα συμμετέχει στην «Διάσκεψης για την  Ανθρωπότητα», υπηρεσία η οποία σχεδιάστηκε από το Συμβούλιο, υπό την Προεδρεία του Καρδιναλίου Gianfranco Ravasi.

Ο σκοπός λειτουργίας της Υπηρεσίας είναι μέσα από τις αρχές του αθλητισμού να φέρει κοντά τους παγκόσμιους ηγέτες και να δημιουργήσει νέα πρότυπα για ένα νέο ξεκίνημα. Για το σκοπό αυτό η Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Βατικανό μεταξύ 5-7 Οκτωβρίου 2016 θα φιλοξενήσει 150 ηγέτες για να συζητήσουν με ποιο τρόπο ο αθλητισμός σε συνδυασμό με την πίστη στην εργασία μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων εκείνων των ανθρώπων που έχουν την ανάγκη αυτή, στις διάφορες φάσεις της ζωής τους.

Ο Oliver Bäte, CEO της Allianz SE εξέφρασε ικανοποίηση, δηλώνοντας ότι η συνεργασία αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με τους στόχους της Allianz να στηρίξει τους ανθρώπους και να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ αυτών προσπαθούν να μεταμορφώσουν τις ζωές τους.

Από την πλευρά της Αγίας Εδρας ο Γραμματέας του Συμβουλίου Monsignor Melchor Sanchez de Toca ευχαρίστησε τον Oliver Bäte τονίζοντας ότι είναι πρώτη φορά στα χρονικά που πραγματοποιείται μία τέτοια συνάντηση. Στόχος, ανέφερε είναι να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα που θα έχει απήχηση προς όλους ανεξαρτήτως των πιστεύω τους, του πολιτισμού και της γεωγραφικής θέσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετοχή στην Διάσκεψη για το νέο ξεκίνημα θα έχουν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki και ο Thomas Bach, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*