To Brexit «πυροδοτεί» νέα deals

της Ελενας Ερμείδου

Πτωτικά κινήθηκαν οι ρυθμοί των Εξαγορών & Συγχωνεύσεων (M&A) συγκριτικά με τα τέλη του 2015 στην παγκόσμια (αντ)ασφαλιστική αγορά, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Clyde & Co’s Search for Growth Report. Ωστόσο, η προοπτική της αναθέρμανσης υπάρχει και αυτή προκύπτει από τo πρόσφατο δημοψήφισμα της Βρετανίας που «προστάζει» την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η μελέτη Clyde & Co’s αναφέρει ότι μόλις 173 εμπορικές συναλλαγές ολοκληρώθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου 2015 – Μαρτίου 2016, από 250 που είχαν υπογραφεί έξι μήνες πριν. Οι ολοκλήρωση των συναλλαγών αυτών  υπεγράφη ενόσω, οι (αντ)ασφαλιστές εξέταζαν νέες εναλλακτικές λύσεις με στόχο την ανάπτυξη τους, όπως για παράδειγμα την ίδρυση νέων επιχειρήσεων σε νέες υποσχόμενες αγορές, την διεύρυνση των χαρτοφυλακίων τους, και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.

Σύμφωνα με την Corporate Insurance Group «αρκετοί ασφαλιστές συμπεριλαμβανομένων και των  μεσιτών διερευνούν σήμερα λύσεις που θα τους οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Οι Εξαγορές & Συγχωνεύσεις αποτελούν μία από αυτές τις λύσεις λύση η οποία μεταξύ των άλλων δίνει την δυνατότητα της  διαφοροποίησης ανά γεωγραφική περιοχή.

Η πρόσφατη απόφαση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, διατυπώνει η Corporate Insurance Group έχει ήδη φέρει την Ευρώπη σε μία περίοδο αβεβαιότητας, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιες επιχειρήσεις να στραφούν προς αυτές τις διαδικασίες ώστε να διαμορφώσουν μία γέφυρα μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ, και να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε επιχειρήσεις και δραστηριότητες  που θα χάσουν, αν αλλάξουν οι όροι του «Διαβατήριου» που κρατά στα «χέρια» της η Βρετανία. Ταυτόχρονα, προειδοποιεί ότι οι δυσκολίες που αφορούν στην επιλογή του σωστού deal θα συνεχίσουν να υπάρχουν, στρέφοντας κάποιους εκ των (αντ)ασφαλιστών σε άλλες λύσεις ανάπτυξης

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*