Στελέχη της Ιnteramerican με τα βραβεία, κατά την εκδήλωση απονομής των Business IT Excellence Awards

Επιβράβευση της Interamerican για την ψηφιακή πρωτοπορία και καινοτομία με 4 βραβεία ΒΙΤΕ

Σε μια εποχή κατά την οποία η ψηφιακή τεχνολογία αναδεικνύεται σε κορυφαίο πλεονέκτημα για τη λειτουργικότητα, ανταγωνιστικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων, η Interamerican επιβεβαιώνει συνεχώς την ψηφιακή πρωτοπορία της στον ασφαλιστικό κλάδο. Πιο πρόσφατη επιβεβαίωση ήταν αυτή των τεσσάρων βραβείων που κατέκτησε η εταιρεία στον ετήσιο θεσμό των Business ΙΤ Excellence (BITE) Awards, όπου η Interamerican διακρίθηκε με δύο gold βραβεία, στις κατηγορίες:

  • «Καινοτομία – Δημιουργικότητα – Ευρηματικότητα – Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα», για το έργο «Buy the Mile»
  • «Επιχειρηματική Ευφυΐα και Αναλυτική», για το έργο «Analytics»

ενώ απέσπασε, ακόμη, silver διάκριση στην κατηγορία:

  • «Data Center Υποδομές», για το έργο «Αντικατάσταση mainframe, zOS λειτουργικού, rehosting παραδοσιακών εφαρμογών»

και bronze βραβείο στην κατηγορία:

  • «Continuous Business Improvement», για το έργο «The aplonCASHv2».

Η Interamerican, με στόχο να είναι ο πρώτος, απόλυτος «ψηφιακός ασφαλιστής» όχι μόνο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αλλά και διεθνώς κατά τα επόμενα χρόνια, έχει αναπτύξει ένα προηγμένο «ψηφιακό οικοσύστημα» με πληθώρα έργων και εφαρμογών. Αναφέρονται, ενδεικτικά τα σύγχρονα core συστήματα για την διαχείριση κινδύνων – underwriting και αποζημιώσεων, η χρήση της τηλεματικής στον κλάδο ασφάλισης οχημάτων, οι state of the art πλατφόρμες όπως το «anytime» για τις απευθείας πωλήσεις και το ψηφιακό γραφείο των συνεργατών «ask me» για την υποστήριξη των πωλήσεων κ.ά.

Η ψηφιοποίηση αποτελεί στρατηγικό πυλώνα οργάνωσης και λειτουργίας της Interamerican σε κάθε τομέα δραστηριότητας, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της εταιρείας με πρακτικές και διαδικασίες που αποβαίνουν προς όφελος των πελατών της και περιορίζουν δραστικά το κόστος.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ξενοφών Λιαπάκης, γενικός διευθυντής ΙΤ & Services, «τα 17 βραβεία ΒΙΤΕ που έχει συλλέξει η εταιρεία κατά τη διάρκεια του θεσμού συνιστούν μια μοναδικότητα στον ελληνικό επιχειρηματικό στίβο που καταδεικνύει το ενδιαφέρον για νέα μεγάλα βήματα στη χρήση της τεχνολογίας, η οποία αλλάζει δυναμικά και την ασφαλιστική αγορά».

Η εταιρεία κατά την τελευταία δεκαετία έχει επενδύσει περί τα 70 εκατ. ευρώ στην ανάπτυξη, εφαρμογή και ανάδειξη της ψηφιακής τεχνολογίας σε όλο το φάσμα των λειτουργιών της, με μοχλό φυσικά το ανθρώπινο δυναμικό της και τους συνεργάτες της, που προσαρμόζονται εξαιρετικά γρήγορα στις εξελίξεις και μεγάλες αλλαγές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*